Your Page links

Ad

 
20/3/12

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΣΕ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Πορτογαλίας θα έχει την τύχη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή θα χρειαστεί και νέο μνημόνιο,  προβλέπει ο Μοχάμετ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου διαχειριστή hedge funds.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι, οι πολιτικές άγριας λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί, αντί να οδηγούν στην ανάπτυξη, κατακρημνίζουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση  τις οικονομίες. Με την συνέντευξη του Εριάν, φαίνεται ότι ακόμα και οι ίδιοι αυτοί οργανισμοί που υπαγορεύουν αυτές τις πολιτικές, αναγνωρίζουν ότι η κρίση δεν αποτελεί εξάιρεση στην Ελλάδα  αλλά αφορά στο σύνολο της ευρωζώνης.
Μιλώντας στον Guardian, εκτιμά ότ ι η αποτυχία της δημοσιονομικής προσαρμοφής θα συμβεί μέχρι το τέλος του έτους. «Θα υπάρξει όμως μεγάλη συζήτηση για το πώς θα μοιραστεί το φορτίο ενός δεύτερου προγράμματος μεταξύ ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ. Και φυσικά αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση, καθότι οι αγορές θα ανησυχήσουν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα».
Η Pimco διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν 1,36 τρισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η πορτογαλική οικονομία θα συρρικνωθεί 3,3% το 2012. Ο Εριάν εκτιμά ότι το 2012 θα είναι η χρονιά που θα κριθεί αν η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει ή θα γίνει μικρότερη, αλλά δυνατότερη. «Η πρώτη επιλογή είναι σχετικά απίθανη, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται» συμπληρώνει.
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.