Your Page links

Ad

 
12/3/12

«ΑΚΡΙΒΟ» ΜΟΥ PSI ! ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!

Από το iskra.gr

ΝΕΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!
ΝΕΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ!
Ακριβά θα κοστίσει σε όλους τους φορολογούμενους το "κούρεμα" και ταυτόχρονα η νέα δανειακή σύμβαση, αφού φέρνουν και νέο "κύμα" μέτρων τον Ιούνιο.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζουν τις νέες αυξήσεις στους άμεσους φόρους, τους ΕΦΚ και το ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, την κατάργηση φοροαπαλλαγών αλλά και του αφορολογήτου ορίου, καθώς και τη νέα "επίθεση" στα ακίνητα!.
Μέτρα τα οποία φυσικά θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συντάσσεται αλλά, για ευνόητους λόγους, θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές, ώστε να ψηφιστεί έως τον Ιούνιο, σύμφωνα και με τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει έναντι της τρόικας.
Το νέο "πακέτο" φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο τη φορολογική επίθεση, αλλά και ένα νέο πιο σκληρό ασφαλιστικό, αυξήσεις στη ΔΕΗ έως και 60%, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, και νέες περικοπές στο δημόσιο, πριν καλά - καλά υιοθετηθούν τα μέτρα του νέου μνημονίου.
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΦΑΠΑΞ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Ειδικότερα, μετά την περικοπή των επικουρικών που θεσμοθετήθηκε στο μνημόνιο, θα προχωρήσει και η περικοπή του εφάπαξ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προκειμένου -όπως τονίζεται στο Μνημόνιο- να αντανακλά τις πραγματικές εισφορές των εργαζομένων.
Παράλληλα θα πρέπει να επανεξεταστεί και η καταβολή των κύριων συντάξεων, με στόχο να μη δημιουργηθεί έλλειμμα στα Ταμεία από τη σχεδιαζόμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3%.
Από τις νέες παρεμβάσεις δεν θα γλιτώσει ούτε η κοινωνική ασφάλιση, αφού μέχρι και τον Ιούνιο η επιτροπή Υγείας η οποία συστάθηκε με το νόμο 3863/2010 θα πρέπει να έχει εκπονήσει μια πρώτη τριμηνιαία έκθεση των δραστηριοτήτων της, με στόχο την αναθεώρηση των καθεστώτων αναπηρίας και τη μείωση των συντάξεων αναπηρίας σε όχι περισσότερο από το 10% του συνολικού αριθμού των συντάξεων.
Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχουμε προχωρήσει και σε νέα περικοπή των κοινωνικών προγραμμάτων. Σε αντικατάσταση των σημερινών επιδομάτων θα υπάρξει έκθεση ελέγχου η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις προς την Κυβέρνηση επί των αντικειμενικών στόχων, το σχεδιασμό και την εφαρμογή μορφών κοινωνικής πολιτικής με στόχο νέα εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.
ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Πολύ σύντομα εξάλλου θα αρχίσει και η συνεχής αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που να αντανακλά το αργότερο ως τον Ιούνιο του 2013 τις τιμές χονδρικής, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές. Με δεδομένο ότι οι τιμές χονδρικής σήμερα είναι μεγαλύτερες κατά περίπου 60% σε σύγκριση με τις τιμές λιανικής, αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τα μέσα του 2013 τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα πρέπει να αυξηθούν αναλόγως.
Με το επόμενο εξάλλου "κύμα" μέτρων αναμένεται να θεσπιστούν αυστηρότεροι κανόνες για το προσωρινό προσωπικό, να ακυρωθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να γίνει ανακατανομή του προσωπικού με προσόντα σε χώρους προτεραιότητας.
ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !
ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Κι ενώ το «μαρτύριο της σταγόνας» θα συνεχίζεται για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη χαριστική βολή θα τους δώσει η φορολογική "μεταρρύθμιση".
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στις σκέψεις των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών είναι όπως το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ μειωθεί περαιτέρω, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης κατάργησή του για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Η επιβάρνυση για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους θα είναι πρωτοφανής!
Οι φοροαπαλλαγές θα αποτελέσουν "παρελθόν" για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, αφού θα καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.
Η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για τα φυσικά πρόσωπα θα "παγώσει" όλα τα νοικοκυριά. Η πραγματική οικονομία όμως θα μείνει για αρκετό διάστημα ακόμη στην "κατάψυξη", εάν υλοποιηθεί η πρόταση για κατάργηση του χαμηλού συντελεστή 13% του ΦΠΑ, στον οποίο υπάγονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες και φυσικά τα τρόφιμα, τα φάρμακα, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της ύδρευσης και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής συγκοινωνίας. Οι ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και τους λογαριασμούς κοινής οφέλειας, μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ, θα είναι μεταξύ 5,3% έως 13,6%!
Ούτως ή άλλως το καθεστώς του ΦΠΑ αλλάζει, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει ήδη αποφασιστεί να μειωθεί ο κανονικός συντελεστής 23% του ΦΠΑ στο 18% ή 19%, να καταργηθεί ο πολύ χαμηλός συντελεστής 6,5% καθώς και το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου (μειωμένοι συντελεστές κατά 30%).
Επιπλέον, αναμένεται αύξηση 25% - 30% των αντικειμενικών αξιών, ενοποίηση όλων των φόρων που βαρύνουν τα ακίνητα, αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση με 20% των εισοδημάτων από ενοίκια.
Τέλος, προβλέπεται μείωση της φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων στο 15%!
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Εκτός από τα ανωτέρω, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ξεκινά το πρόσεχες διάστημα, τα μέτρα που εξετάζεται να ληφθούν για το 2012 περιλαμβάνουν:
  • Περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου εντός του έτους, με αλλαγές στο σύστημα των κλιμακίων του ενιαίου μισθολογίου. Η ωρίμανση των αποδοχών θα συνδεθεί περισσότερο με την απόδοση και τη βαθμολογική εξέλιξη, ενώ δεν αποκλείεται και η διεύρυνση του χρόνου απονομής των μισθολογικών ωριμάνσεων, από τα 2 στα 3 έτη στα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια και από τα 3 στα 4 έτη στα υψηλά κλιμάκια.
  • Κατάργηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών καθώς και περαιτέρω μείωση ή και κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας (που ανέρχονται σε 500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα) που λαμβάνουν ακόμα δημόσιοι υπάλληλοι που οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Περικοπές στις αποδοχές των 250.000 λειτουργών του δημοσίου (στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, διπλωματών, ιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών καθηγητών κ.λπ.), που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, κατά μέσο ποσοστό μεγαλύτερο του 10% που προβλέπει το Μνημόνιο.
  • Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Οι δικαιούχοι επιδομάτων πολυτεκνικών, φοιτητικών, ανεργίας και αναπηρίας θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς θα τεθούν νέα χαμηλότερα όρια δηλωθέντων και τεκμαρτών εισοδημάτων και μόνο όσοι έχουν εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα όρια αυτά θα εξακολουθούν να λαμβάνουν τις συγκεκριμένες παροχές.
Είναι αξιοσημείωτο βέβαια ότι σε όλα τα ανωτέρω μέτρα δεν περιλαμβάνονται και αυτά που, όπως όλα δείχνουν, θα υποχρεωθεί σύντομα να πάρει η κυβέρνηση για καλύψει τις δημοσιονομικές αποκλίσεις που καταγράφονται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και φυσικά αναμένεται να αυξηθούν λόγω της εντεινόμενης ύφεσης που πλήττει την αγορά.
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.