Your Page links

Ad

 
30/8/12

Σκάνδαλο: Μετά την ΑΤΕ η κυβέρνηση ξεπουλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Σκάνδαλο: Μετά την ΑΤΕ η κυβέρνηση ξεπουλά και το Τ.Τ!

30-08-2012
Σκάνδαλο: Μετά την ΑΤΕ η κυβέρνηση ξεπουλά και το Τ.Τ!

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η κυβέρνηση τηρεί τα όσα υποσχόταν προεκλογικά.



Υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτό; Θεωρητικά όχι. Ίσα-ίσα που τόσα χρόνια από τους πολιτικούς μας αυτό ζητάμε. Όπως φάνηκε όμως στις 17 Ιουνίου μάλλον δεν ξέραμε τι ακριβώς θέλαμε. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι η απώλεια κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί αντίδοτο για την κρίση.


Είναι να απορεί κανείς βέβαια, πώς η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει όταν έχει ακρωτηριάσει τα πόδια της.


Τέτοιου τύπου ερωτήματα όμως δεν απασχολούν ούτε τον κ. Σαμαρά, ούτε τον κ. Βενιζέλο, αλλά ούτε και τον κ.Κουβέλη που δίνουν τα χέρια κάτω από το τραπέζι και όποιον πάρει ο χάρος…


Μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, φαίνεται ότι κοντοζυγώνει και αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ένας από τους ελάχιστους υγιείς οργανισμούς, κινδυνεύει είτε να κλείσει, είτε να παραχωρηθεί σε κάποιον ιδιώτη, που θα παρουσιαστεί ως ο μοναδικός σωτήρας. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα μπορούσε και μπορεί να αποφευχθεί. Το ζήτημα ωστόσο, είναι αν υπάρχει η θέληση…


Στη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του Τ.Τ με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στις 10 Αυγούστου, συμφώνησαν πως θα υπάρξει παράταση στη δημοσίευση του ισολογισμού, ούτως ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών και να εξαλειφθεί το νυν έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Αντ’ αυτού ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε, ισχυριζόμενος πως έχει δώσει ήδη 4 παρατάσεις (!), να πράξει αντίθετα, δηλαδή να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ισολογισμού του 2011, παρά το γεγονός ότι έχει το δικαίωμα βάσει νόμου να μην το κάνει.


Το οξύμωρο της υπόθεσης, αλλά και σημαντικό ενδεικτικό στοιχείο των προθέσεων της κυβέρνησης, είναι ότι χτες κατατέθηκε τροπολογία με την οποία δίνεται σε όλες τις τράπεζες η δυνατότητα παράτασης για έναν μήνα ακόμη ούτως ώστε να δημοσιεύσουν τις εξαμηνιαίες εκθέσεις τους.


Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως το Τ.Τ δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό διότι η κάλυψη των μισθών και λοιπών εξόδων γίνεται από τα δικά του ταμεία.


Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να… απαλλαχθεί από έναν εκ των ελάχιστων βιώσιμων οργανισμών στη χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη έχει δώσει τα χέρια για την παραχώρηση του και προσπαθεί να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.



Αν υποθετικά αυτό γίνει τότε μιλάμε για ένα ακόμα καμένο χαρτί με την διαιώνιση αυτής της πολιτικής να καταδικάζει την Ελλάδα σε καθεστώς υποδούλωσης για πολλά χρόνια ακόμα.

Κώστας Παπαντωνίου

0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.