Your Page links

Ad

 
5/9/12

«Να αποσυρθεί τώρα έγγραφο διωγμού και διασυρμού των ΑμεΑ που εστάλη από τον Τομέα Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας»

«Να αποσυρθεί τώρα έγγραφο διωγμού και διασυρμού των ΑμεΑ που εστάλη από τον Τομέα Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας»


Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ, ,
Το έγγραφο του τομέα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης προς τους τυφλούς δικαιούχους προνοιακού επιδόματος στο πλαίσιο της επανεξέτασης τους όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 46 του ν. 4025/2011 αποτελεί ένα στυγνό και ωμό εκβιασμό που αγγίζει τα όρια διασυρμού και διωγμού τους.Με το ανωτέρω έγγραφο το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα καλούνται τα άτομα με αναπηρία και πρώτα και κύρια οι τυφλοί επιδοματούχοι του Ν. Φλώρινας να περάσουν για επανεξέταση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ Κοζάνης ή Καστοριάς, αφού η άνευ σχεδιασμού οργάνωση του ΚΕΠΑ !!! δεν έχει προβλέψει Διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας προς ταλαιπωρία του συνόλου των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Οι δικαιούχοι καλούνται εντός τριάντα ημερών να καταθέσουν στο τμήμα πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας αντίγραφο της κατάθεσης αίτησης τους στο ΚΕΠΑ. Η ενέργεια αυτή (κατάθεση αίτησης στο ΚΕΠΑ) αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος, εφόσον με τη νέα απόφαση ΚΕΠΑ θα πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία για τη χορήγηση του επιδόματος.

Στη συνέχεια όμως το έγγραφο, άνευ λογικής, αναφέρει ότι το επίδομα θα αναστέλλεται εάν ο δικαιούχος που έχει αιτηθεί την επανεξέτασή του δεν προσκομίσει τη νέα απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ έως την 1/1/2013!!!

Απορούμε ποιος ιθύνων νους έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία την 1/1/2013, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι 59.000 πολίτες σε όλη τη χώρα παραμένουν φυλακισμένοι στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτό αποτελεί επίσημο τρόπο περικοπής των επιδομάτων. Γιατί είναι βέβαιο ότι οι τυφλοί της Φλώρινας που θα σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις αξιολόγησής τους έως τις 17-9-20123, με το ρυθμό που αξιολογούνται οι αιτήσεις στα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς δεν θα έχουν εξεταστεί ούτε μετά από το εξάμηνο!!!
Ο υπεύθυνος που συνέταξε το ανωτέρω έγγραφο δεν γνώριζε ότι στα ΚΕΠΑ Κοζάνης αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 4.500 αιτήσεις και εξετάζονται με ρυθμούς χελώνας μόλις μερικές δεκάδες κάθε μήνα; Από αυτές τις 4.500, δεν γνώριζε ότι η πλειονότητά τους είναι άτομα που έχει λήξει το προνοιακό τους επίδομα ή η προσωρινή σύνταξη αναπηρίας του και ότι αυτοί οι συμπολίτες βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση;

Υπό αυτές τις συνθήκες, που αδυνατούμε να διανοηθούμε ότι δεν είναι γνωστές σε τοπικούς παράγοντες του εν λόγω Δήμου, ζητείται από 330 τυφλούς να έχουν εξετασθεί από τις επιτροπές ΚΕΠΑ και να έχουν παραλάβει την απόφαση έως και το τέλος του 2012. Εάν δεν έχουν προσκομίσει τη νέα απόφαση θα ανασταλεί το επίδομα τους το οποίο για την πλειονότητα αποτελεί το μοναδικό μέσο επιβίωσης. Ξεκάθαρος, εμπαιγμός διωγμός και διασυρμός.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,
Ζητούμε την δική σας παρέμβαση για την ακύρωση αυτού του εγγράφου το οποίο αποτελεί ντροπή για την αξιοπιστία του ελληνικού Κράτους.

Τα άτομα με αναπηρία της χώρας θέλουν την εξυγίανση του συστήματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων. Υπήρξαμε θιασώτες της διαφάνειας του συστήματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων. Με τρόπο όμως που θα διαφυλάσσει τους δικαιούχους θα προστατεύει την οικονομική τους ζωή και θα σέβεται την αξιοπρέπειά τους.

Έχουμε ήδη ζητήσει εγγράφως από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τη Διοίκηση του ΙΚΑ ως αρμόδιου φορέα οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΕΠΑ σε περίπτωση καθυστέρησης έκδοσης γνωμάτευσης για την πιστοποίηση αναπηρίας μεγαλύτερης του ενός μηνός την ευθύνη να αναλαμβάνει ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την καθυστέρηση. Συγκεκριμένα στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2408/4-7-2012 επιστολή μας αναφέραμε: «Επί του πρακτέου, ζητείται η προστασία των ατόμων με αναπηρία που είναι φυλακισμένοι στις τεράστιες λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ με αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής συντάξεων/επιδομάτων και εν γένει κοινωνικών παροχών. Για την αποφυγή φαινομένων εξαθλίωσης των ΑμεΑ απαιτείται η ανάληψη της ευθύνης από το ίδιο το Κράτος, και ζητείται σε περίπτωση αμέλειας των αρμοδίων φορέων για τη έγκαιρη επανεξέταση του δικαιούχου η αυτόματη ισχύς της γνωμάτευσης του που έχει λήξει, έως ότου εκδοθεί η νέα γνωμάτευση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της νέας γνωμάτευσης.»

Λίγες εβδομάδες μετά από την κατάθεση της ανωτέρω επιστολής διαπιστώνουμε ότι Φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων τα οποία έχουν προβλεφθεί για την ενίσχυση των πιο αδύναμων οικονομικά ευπαθών πολιτών εμπαίζουν με τον πιο ανελέητο τρόπο αυτούς που δοκιμάζονται καθημερινά από την οικονομική κρίση.
Η κατάσταση δυστυχώς τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Αναμένουμε την παρέμβασή σας στο συγκεκριμένο θέμα και την ανάληψη συγκεκριμένων και διακριτών δράσεων για να σταματήσουν πρακτικές που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ


Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2012/09/blog-post_336.html#ixzz25aTOWWM3
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.