Your Page links

Ad

 
24/1/13

Το άσπρο μαύρο


Αρθρογράφος: 
Θύμιος Καλαμούκης

Αφού περιόρισαν δικαιώματα, διέλυσαν ζωές, κατέστρεψαν όνειρα και εξαθλίωσαν εκατομμύρια έλληνες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν μια νέα εκστρατεία, αναβαθμισμένη ποιοτικά και μελετημένη χειρουργικά. Για να είμαστε ειλικρινείς η εκστρατεία αυτή έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, έχει συστηματοποιηθεί.
 Το περιεχόμενο της εκστρατείας έχει να κάνει με το νόημα των λέξεων και των εννοιών, που χρησιμοποιείται από τους «σωτήρες», του τόπου. Για λόγους προφανείς, έχουν διαστρεβλώσει και νοήματα, και σημασίες, προκειμένου να πείσουν ή να παραπλανήσουν για το «δίκιο» των προσπαθειών τους. Έτσι λοιπόν, παρατηρώντας τον δημόσιο λόγο των εκπροσώπων της καταστροφής, παρατηρούμε αλλαγές στα νοήματα των εξής 3 ιδιαίτερων λέξεων.

Τόλμη. Σύμφωνα με την  κοινή λογική τολμηρός είναι αυτός που διακινδυνεύει, με κόστος κάτι, για την επίτευξη ενός σκοπού. Σύμφωνα με την λογική των μοιραίων δημοσιολόγων, τόλμη είναι να επιβάλλεις φόρους, σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τόλμη είναι να μην λογαριάζεις τις αντιδράσεις τους. Και όσο πιο άτεγκτος είναι κάποιος στην επιβολή νέων φόρων τόσο πιο τολμηρός αναγνωρίζεται από τους καταγοητευμένους παπαγάλους. Τόλμη δηλαδή για αυτούς είναι, να παίρνεις αποφάσεις δυσάρεστες για συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού, ενώ εσύ όχι μόνο δεν έχεις κόστος, αλλά απολαμβάνεις την προβολή, των ντόπιων ΜΜΕ και την στήριξη των αφεντικών σου στην Ευρώπη.
Γενναιότητα. Σύμφωνα με την κοινή αντίληψη, γενναίος είναι αυτός που τολμά, που αψηφά τον κίνδυνο, που ρισκάρει με κόστος. Σύμφωνα με την αντίληψη των εγκάθετων, γενναίος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν προ ημερών δέχτηκε τελικά… να στηθούν 4 κάλπες και όχι 3, όπως είχε μαγειρευτεί μέχρι το προηγούμενο βράδυ. Αυτή του η δήλωση στην Βουλή χαρακτηρίστηκε, από κολαούζους του, ως «γενναία πολιτική κίνηση». Χαρακτηρίστηκε δηλαδή ως γενναιότητα, η παραδοχή  του αυτονόητου, πάλι χωρίς κόστος.
Ειλικρίνεια. Σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτού του τόπου, ειλικρίνεια είναι η καθαρή διατύπωση της άποψης, η ευθεία απάντηση.  Σύμφωνα με το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της χώρας, ειλικρίνεια, είναι η επίμονη προσπάθεια παρουσίασης της μιας πλευράς μιας κατάστασης. Ένας αγαπημένος ειλικρινής, των Μέσων Ενημέρωσης είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επειδή, με κοφτό ύφος λέει ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα», αλλά δεν λέει αν ο ίδιος ως πρωθυπουργός εφάρμοσε ισονομία, δικαιοσύνη στις αποφάσεις του, δεν λέει επίσης για τα προνόμια που έδωσε το κράτος υπό την προεδρία του, σε συγκεκριμένες μερίδες κρατικοδίαιτων, δεν λέει ποιους πραγματικά ευνόησαν μέτρα και διατάξεις του. Ειλικρινής δηλαδή σύμφωνα με την κυρίαρχη μνημονιακή άποψη, είναι αυτός που λέει την μισή αλήθεια, ή την αλήθεια ΤΟΥΣ.
Την ίδια διαστρεβλωτική τακτική ακολουθούν και με τις έννοιες άλλων λέξεων, αλλά λόγω χώρου, θα επανέλθουμε σύντομα.
Θύμιος Κ.
 http://www.alfavita.gr/apopsi
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.