Your Page links

Ad

 
5/1/12

Ο Κώδικας Alimentarius τώρα και στην Eλλάδα



παλαιότερες αναρτήσεις αλλά επίκαιρο όσο ποτέ το θέμα και άκρος επικίνδυνο!!!




Μεθοδεύεται η νομιμοποίηση ενός πάρα πολύ επικίνδυνου νέου διατροφικού κώδικα υγείας, που μένει να αλλάξει την ζωή μας δραματικά. Δυστυχώς, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολύ λίγοι έχουν ακούσει για τον κώδικα διατροφής. Ο Κώδικας Alimentarius μεθοδεύεται συστηματικά από καιρό από τα πανίσχυρα λόμπυ που εκπροσωπούν τα επίσης πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών στον χώρο της διατροφής.


Ακούμε λίγο-πολύ τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, συνήθως όμως δεν τους δίνουμε σημασία γιατί στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι αυτά δεν πρόκειται να συμβούν εδώ πέρα. Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση που αφορά μαζί με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμπόρων γεωργοτροφικών προϊόντων και την απαγόρευση των βιολογικών καλλιεργειών, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι διατάξεις του «Codex Alimentarius». (Σημείωση: όπως θα διαβάσετε
Σύμφωνα με το νέο αυτό κώδικα θα απαγορεύεται δια νόμου να καλλιεργείς στον κήπο σου οτιδήποτε, όπως και να δίνονται συνταγές για την παροχή κάθε είδους βιταμινών.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από διάφορες παθήσεις λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης θρεπτικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί τελικά και ισχύσει ο επερχόμενος κώδικας διατροφής. Ο Κώδικας θα αναγράφει μόνο τα είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιαδήποτε διατροφικού είδους που δεν συμπεριλαμβάνεται σ` αυτόν. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας οικονομικά επωφελής οργανισμός ελέγχου του πληθυσμού.
Μία πολύ σοβαρή ένδειξη για τις σκοτεινές προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κώδικα διατροφής που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ισχύσει, είναι η προσπάθεια να διατηρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίκανο να αντισταθεί στις ασθένειες.
Σκοπός των φαρμακευτικών εταιρειών και γενικά αυτού του είδους των συμφερόντων, είναι να υπάρχουν και να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες ασθένειες ή επιδημίες, ώστε το ανθρώπινο αγοραστικό κοινό του πλανήτη συνεχώς να έχει προβλήματα υγείας, όντας διαρκώς προβληματικό και άρρωστο, ώστε να μπορεί συνεχώς να τις έχει ανάγκη και να αγοράζει από αυτές φάρμακα.
Για τις πανίσχυρες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων.
Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς τις ως τοξίνες. Πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως η Α, Β, C, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες.
Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιούνται για την διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες, των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική.
Θα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές.
Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες.
Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν ισχύσουν οι οδηγίες του κώδικα διατροφής, μόνο η ελάχιστη κατανάλωση των βιταμινών σε συνδυασμό με ενδεχόμενα κρούσματα γρίπης ή άλλων μορφών επιδημιών είναι ικανές να επιφέρουν δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.
Η στέρηση και η ανεπάρκεια της φυσικής τροφής στις μεγαλουπόλεις και η κακή ποιότητα της διατροφής, είναι ο σοβαρότερος λόγος σήμερα για τις συνηθισμένες παθήσεις του πολιτισμένου κόσμου, όπως η χοληστερίνη, το σάκχαρο και οι καρδιακές παθήσεις…
Μ.Π.
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας ΓΙΩΡΓΟ Κ. για τις συντακτικές παρατηρήσεις του.
Ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας elpida για τα παρακάτω στοιχεία:
Δράση :
1. Αίτημα για δημοψήφισμα
European Referendum for Natural Remedies
http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html
2. Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης
http://www.gopetition.com/petition/39757.html
Ελληνικά :
http://www.gaia-health.com/articles301/000315-greek.shtml
Codex Alimentarius :
http://www.eu-facts.org/en/index.html
http://www.health-peace-justice.org/
http://www.profit-over-life.org/
http://www.thenhf.com/

Τελευταίες εξελίξεις από τον Ελληνικό χώρο
Εκδήλωση με ομιλητή τον πρ. Δ/ντή του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ν. Κατσαρό
Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ», σε συνεργασία με το «ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ» και την «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με ομιλητή τον πρ. Δ/ντή του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ν. Κατσαρό, του οποίου τα λεγόμενα άφησαν άναυδους τους παρευρισκόμενους:
«Η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή» υπογραμμίζει ο κ. Κατσαρός, εξηγώντας πως «πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα»
«Σήμερα καλλιεργούνται περισσότερα από επτακόσια εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα στρέμματα, χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, την ώρα που υπάρχουν τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν δύο φορές τον πληθυσμό του πλανήτη» τόνισε ο κ. Κατσαρός, κάνοντας λόγο για πέντε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν στείρους σπόρους με κίνδυνο 77 χώρες να τίθενται υπό την ομηρία τους.
Πηγή: εφημερίδα «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ»


πηγή και περισσότερες πληροφορίες...
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.