Your Page links

Ad

 
5/1/12

Ξεκίνημα δράσεων αλληλεγγύης με κοινή αγροτική καλλιέργεια και ΘΕΡΜΟ από την Πρωτοβουλία

Πριν ακόμα τεθεί επίσημα προς το Δήμο το αίτημα για παραχώρηση δημοτικής έκτασης σε δημότες προς κοινή αγροτική καλλιέργεια, υπήρξε διάθεση δεκαέξι στρεμμάτων από φίλους της Πρωτοβουλίας.
Οι σκοποί της Πρωτοβουλίας με τη συγκεκριμένη δράση φυσικά και δεν είναι εμπορικοί αλλά αποβλέπουν στη στήριξη βιοποριστικών αναγκών φίλων της και αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας προς δημότες του Θερμαϊκού.

Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε στις πρώτες εργασίες των χωραφιών.



Παράλληλα στη σημερινή συνέλευσή μας αναλύσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα "στήσουμε" το "ΘΕΡΜΟ", την τοπική ανταλλακτική (ή εναλλακτική) μονάδα στο Δήμο Θερμαϊκού. Πρόκειται για ένα κοινωνικό τοπικό νόμισμα (η ονομασία ΘΕΡΜΟ προέρχεται από το ΘΕΡΜ(αϊκ)Ο).
Το ΘΕΡΜΟ θα δημιουργηθεί από το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Θερμαϊκού, που είναι μια δραστηριότητα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού,  με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος  ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Θερμαϊκού είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας και μια θετική δράση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με δημιουργικό τρόπο από τους πολίτες οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα και καλύπτουν πραγματικές τους ανάγκες.
Η Πρωτοβουλία (τηλ. 6984819709) καλεί όσους πιστεύουν στην αρχή της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας να συμμετέχουν στις σημαντικές αυτές προσπάθειές της, που μπορεί να σταθούν ανάχωμα στις άδικες και φορομπηχτικές επιθέσεις που δέχονται οι δημότες - πολίτες, ανακουφίζοντας τους και βελτιώνοντας τη θέση τους.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Ανοιχτές συνελεύσεις γίνονται κάθε Τετάρτη στις 6 μμ στο ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.