Your Page links

Ad

 
20/1/12

Δουλειά και τραγούδι από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Θερμαϊκού (βίντεο)

Ξεκίνησε η αγροτοκαλλιέργεια από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Χθες μπήκε τρακτέρ στο πρώτο χωράφι των 9,5 στρεμμάτων και έγινε η προετοιμασία του, με τον καλλιερηγητή (σκάλισμα) ώστε τις επόμενες μέρες να γίνει η σπορά.
Ως γνωστόν ήδη παραχωρήθηκαν για χρήση δύο χωράφια, από φίλους της Πρωτοβουλίας.
Στο πρώτο, η μισή έκταση θα σπαρθεί με ρεβύθια. Στο δε υπόλοιπο θα φυτευτούν ανοιξιάτικα λαχανικά, αφού χωριστεί σε μικρά κομμάτια που θα τα αναλάβουν ατομικά μέλη της Πρωτοβουλίας την καλλιέργειά τους.
Το δεύτερο θα ετοιμαστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ήδη φίλοι της Πρωτοβουλίας δηλώνουν, με ενθουσιασμό και μεγάλη διάθεση, συμμετοχή στο πρόγραμμα αντίστασης κι αλληλεγγύης της.





Παράλληλα, στην τελευταία συνέλευση που έγινε την Τετάρτη συγκροτήθηκε ομάδα δράσης και αλληλοβοήθειας που θα φροντίσει για τη μη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από σπίτια του Θερμαϊκού. Κυκλοφορεί ήδη κατάλογος με τηλέφωνα της ομάδας που θα ενημερώνεται για οποιαδήποτε τυχόν απόπειρα διακοπής ρεύματος από κατοικίες πολιτών.
Η κατάθεση εξωδίκων προς τη ΔΕΗ συνεχίζεται. Ήδη κατατέθηκε το πρώτο εξώδικο με εκατοντάδες υπογραφές από πολίτες του Θερμαϊκού. Η συλλογή στοιχείων και η υποβολή νέων συνολικών εξωδίκων συνεχίζεται. Όποιος αρνείται να πληρώσει το χαράτσι μπορεί να απευθύνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 11 πμ έως τις 1 μμ στο ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών όπου βρίσκονται μέλη της Συντονιστικής της Πρωτοβουλίας.


Υπενθυμίζεται πως κάθε Τετάρτη στις 6 μμ πραγματοποιείται η Συνέλευση των φίλων της και είναι ανοιχτή προς όλους τους κατοίκους. Ήδη κάθε Τετάρτη επικρατεί το αδιαχώρητο στο χώρο του ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών από φίλους που προσέρχονται και για το χαράτσι αλλά κυρίως με διάθεση να συμμετέχουν στις δράσεις  αντίστασης και αλληλεγγύης και μορφοποιώντας μια κίνηση με σαφή κοινά χαρακτηριστικά απόρριψης του σάπιου πολιτικού καθεστώτος.


Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Αύριο Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 7 μμ στο χώρο του ΚΑΠΗ Μηχανιώνας θα γίνει ανοιχτή για όλους εκδήλωση με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πρωτοβουλίας, που τα μέλη της ονομάζουν άλλα Χαρατσόπιτα και άλλα πίτα της Ανατροπής (σαφείς οι συμβολισμοί).
Θα είναι στην ουσία μια συνεστίαση (με εδέσματα που θα ετοιμάσουν και θα φέρουν οι συμμετέχοντες) με καλή ζωντανή μουσική που θα παίξουν μουσικοί φίλοι της Πρωτοβουλίας.


Ακτιβιστής
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.