Your Page links

Ad

 
2/4/12

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΤΑΜΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ! 
 
Μ. ΓΛΕΖΟΣ: ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ, ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!


Σε μια συγκυρία που οι κυρίαρχοι κύκλοι της Γερμανίας πρωτοστατούν σε μια νεα λεηλασία και κατεδάφιση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, την ίδια ώρα οι ίδιοι κύκλοι ψεύδονται ασύστολα, προκαλούν και «φτύνουν» στην κυριολεξία τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό, αρνούμενοι ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων από τη Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα το Βερολίνο ξεκαθαρίζει(!) πως «δεν αποτελεί πλεόν θέμα» το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων!
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σημειώνει, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για το Β' Παγκόσμιο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η χώρα έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα την ανοικοδόμηση της Ελλάδας!
Πολιτικές παρατηρητές που γνωρίζουν άριστα το θέμα δήλωναν εντυπωσιασμένοι στην Iskra από την επίσημη ψευδολογία του Υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έλαβε απολύτως τίποτα ως αποζημίωση από τις ιδιαίτερα καταστρεπτικές, ανθρώπινες και υλικές, συνέπειες της Ναζιστικής Κατοχής στην οικονομία, ενώ δεν έχουν επιστραφεί στη χώρα τόσο το διεθνώς αναγνωρισμένο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο αλλά ούτε οι καταγεγραμμένοι και κλαπέντες αρχαιολογικοί θησαυροί!
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, ότι πρέπει η κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα στις ιταμές, ψευδείς και περιφρονητικές δηλώσεις του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το ΑΠΕ έχει ως εξής:
«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

Μ. ΓΛΕΖΟΣ: ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ, ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

«Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος και εξηγεί:
Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισ., εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.
Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Γλέζος.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.