Your Page links

Ad

 
10/2/12

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΑΓΩΓΗ" ΑΝΕΡΓΩΝ: 4.000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2011!
 
 ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ! 


Την εικόνα μιας κοινωνίας σε πρωτφανή απόγνωση και πλήρη απαξίωση, αναδεικνύουν τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η ΕΛΛΣΤΑΤ σχετικά με την ανεργία το Νοέμβριο.
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, το Νοέμβριο η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα του 1.000.000 συνανθρώπων μας, φτάνοντας τα 1.029.587 άτομα ή το 20,9%.
Πλέον, η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά σε καταστάσεις προηγούμενων δεκαετιών, όπου ολόκληρες γενιές εξωθούνταν στη μετανάστευση προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Και αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα αποτέλεσμα του μνημονιακού προγράμματος, αλλά αντιθέτως συνιστά βασικό μοχλό για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων και ειδικότερα την "κινεζοποίηση" της εργατικής τάξης της χώρας μας! Όσο μεγαλύτερη και πιο επίμονη είναι η ανεργία,  τόσο μεγαλύτερη η πίεση στους μισθούς και τα ημερομίσθια!
Όμως το πιο σοκαριστικό στοιχείο, δεν είναι μόνο τα ποσοστά της ανεργίας αλλά η δυναμική της, και συγκεκειμένα, το μεγάλο άλμα της σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 κατά 14,8%!!!!!
Δηλαδή, μέσα σε ένα μόλις μήνα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 126.062 άτομα ή κατά 4.000 και πλέον άτομα την ήμερα!!!!!
Τον Οκτώβριο του 2011 η ανεργία έφτασε το 18,2% και το 13,9% τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, 12:20 upd  14:30


Ο Δημήτρης Στρατούλης συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην παρακάτω δήλωση για τα ποσοστά ανεργίας το Νοέμβριο 2011 που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ:

Η πραγματική ανεργία στη χώρα μας, με κύρια θύματα τους νέους που ένας στους δυο είναι άνεργος και αναγκάζεται να ξενιτευτεί, είναι πολύ μεγαλύτερη από τα πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ. Κινείται ήδη στο πρωτοφανές ύψος του 26%, σε ποσοστά που είχε η χώρα μας μόνο μετά από μεγάλες καταστροφές, δηλαδή μετά τη Mικρασιατική καταστροφή και το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα θηριώδη ποσοστά ανεργίας δεν είναι ένα απλό φυσικό φαινόμενο, όπως η βροχή, οι κεραυνοί και οι αστραπές, αλλά το αποτέλεσμα των βάρβαρων και ανθρωποκτόνων μνημονιακών πολιτικών της τρόικας, της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της σημερινής τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Αυτές οι πολιτικές, που γίνονται ακόμα σκληρότερες με το νέο δρακόντειο μνημόνιο που συμφώνησαν χθες με την τρόικα η κυβέρνηση και οι πρόεδροι των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ακροδεξιάς, οδηγούν την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, φτώχεια και απόλυτη εξαθλίωση.
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό τους τις αμέσως επόμενες ημέρες ενάντια στο προωθούμενο πιο σκληρό και αντιλαϊκό πακέτο μέτρων στην ιστορία της χώρας μπορούν και πρέπει να ανατρέψουν τις τροικανές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει πριν μετατρέψουν τους πάντες σε ανέργους και φτωχούς.

9/2/2012
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.