Your Page links

Ad

 
7/3/12

Γλέζος - Καζάκος: Εντυπωσιακή η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στην Περαία

Μια πολυπληθέστατη (η μεγαλύτερη που έχει γίνει στο Θερμαϊκό) πολιτική  εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε με  επιτυχία η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, με ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο και τον Άρι Καζάκο, αποτέλεσε το έναυσμα για το άνοιγμα ενός έντονου προβληματισμού των δημοτών, για την πορεία της χώρας και το αύριο των Ελλήνων πολιτών.


Σε ένα πολύ ζωντανό ακροατήριο που μετεξελίχθηκε σε άτυπη ανοιχτή συνέλευση πολιτών του Θερμαϊκού (αν και υπήρξαν και συμμετέχοντες από κοντινούς δήμους) ο κ. Άρις Καζάκος, καθηγητής εργατικού δικαίου έδωσε, με επιστημονικό, γλαφυρό αλλά και καθαρό ακηδεμόνευτο πολιτικό λόγο, την εικόνα των εργασιακών σχέσεων - όπως αυτή διαμορφώνεται -  στην σκοτεινή περίοδο του μνημονίου, την οποία διανύουμε. Μπορούμε, αναρωτήθηκε να αναφερόμαστε  σε εργασιακά δικαιώματα όταν αναφερόμαστε σε μια χώρα που τελεί υπό κατοχή; Εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα τον τελευταίο αιώνα καταργήθηκαν βάναυσα τα τελευταία χρόνια. Και έχουμε μπει ήδη σε ένα εργασιακό μεσαίωνα.  Ήδη ο κάθε πολίτης πλέον γνωρίζει ότι οι αριθμοί δεν "βγαίνουν", το χρέος δεν μπορεί να γίνει βιώσιμο. Και οι κομισάριοι, βαστάζοι ή απλοί τελάληδες συνεχίζουν την άθλια πολιτική τους που παραδίδει τη χώρα στους ξένους.



Σημαντική υπήρξε η τοποθέτηση του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και αειθαλή, άοκνου και ασίγαστου - παρά τα 89 έτη του - αγωνιστή και της σημερινής αντίστασης στη νέα κατοχή που υφίσταται η πατρίδα μας, εξαιτίας των ξενόδουλων, αντιλαϊκών και παράνομων κυβερνήσεων.
Κατέθεσε πλαίσιο, αποτελούμενο  από πέντε προτάσεις, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο από τη δυσχερή οικονομική θέση της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει:
1) Να καταβάλλει η Γερμανία τις οφειλές της προς την Ελλάδα, που αφορούν την περίοδο 40 - 44. Οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 162 δισεκατομμυρίων ευρώ (108 δισ. από επανορθώσεις και 54 δισ. από τα κατοχικά δάνεια) που αν υπολογιστούν και οι τόκοι (μόνο με 3%, και όχι με 6-7% που δανειζόμαστε σήμερα) τότε φθάνουν στο δυσθεώρητο ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ. Και που λόγω της δουλοπρεπούς, αναξιοπρεπούς και ξενόδουλης στάσης των πολιτικών ηγεσιών της χώρας δεν διεκδικούνται. "Μήπως χρειάζεται να διορίσουμε εμείς γκαουλάιτερ στη Γερμανία;" αναρωτήθηκε καταχειροκροτούμενος ο Μανώλης Γλέζος.
2) Να σταματήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα
3)Να υποχρεωθούν οι τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια χαμηλότοκα στο δημόσιο. Έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια 168 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών, ενώ ο λαός και ειδικά τα χαμηλά στρώματα αναγκάζονται να περικόπτουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή του και υφίστανται συνεχή και εξοντωτικά χαράτσια.
4) Να υπάρξει ουσιαστική φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, που είτε φοροαπαλλάσσονται (στα πλαίσια της διαπλοκής πολιτικής - κεφαλαίου κλπ) είτε φοροδιαφεύγουν. Και να υπάρξει ουσιαστική πάταξη της κακοδιαχείρισης, που συνεπάγεται - στην ουσία - πλιάτσικο στο δημόσιο τομέα, και
5) να εκδοθεί εσωτερικό δάνειο που να είναι προαιρετικό για τα χαμηλά εισοδήματα και υποχρεωτικό για τους πλούσιους.



Στην πορεία της τετράωρης εκδήλωσης, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 δημότες, δεκάδες από αυτούς τοποθετήθηκαν και απηύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι περισσότερες απ' αυτές εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για την απουσία ενός κοινού μετώπου αντίστασης απέναντι στα μνημονιακά κόμματα, την αγωνία τους για τη μέθοδο ανατροπής του παράνομου πολιτικού καθεστώτος αλλά και την προτροπή τους  για συγκρότηση ενιαίου σχηματισμού αντίστασης κι ανατροπής. Ευθύνες αποδιδόταν στην ασυνεννοησία της αριστεράς αλλά και στην ατολμία φορέων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άλλη δυναμική με την ενδεχόμενη απόφαση καθόδου τους στην προσεχή εκλογική μάχη.


Δεν έλειψαν και οι εντάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω των  - αναμενόμενων - διαφοροποιημένων πολιτικών απόψεων ή και καταβολών ορισμένων των συμμετεχόντων. Και φυσικά είναι κατανοητές οι διαφορετικές εκπορεύσεις των ακροατών  και οι καθ'όλα σεβαστές  πολιτικές ή και κομματικές στρατεύσεις οποιουδήποτε ομιλητή - εισηγητή, αλλά αυτό δεν είναι ικανό να αναιρέσει την ξεκάθαρη - ακομμάτιστη  θέση και να αλλοιώσει την  ανεξάρτητη φυσιογνωμία της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, όπως με σαφήνεια ορίστηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από εκπρόσωπο της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας.


Ιδιαίτερα αρνητικά σχολιάστηκε από την πλειονότητα των παρευρισκομένων η παντελής απουσία της Δημοτικής αρχής Θερμαϊκού από την εκδήλωση. Οι "άρχοντες" (όπως παρατήρησαν πολλοί δημότες) ενώ προσκαλούν τους φασίστες Αδώνιδες και περιφέρουν  και ενθουσιωδώς χειροκροτούν τις Μπακογιάννηδες που απειλούν να μας στείλουν στη Βόρεια Κορέα, δεν θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο τον ζώντα εθνικό θρύλο Μανώλη Γλέζο, όσο και τον διαπρεπή καθηγητή εργατικού δικαίου Άρι Καζάκο.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών του Θερμαϊκού.


Η Ανεξάρτητη  Πρωτοβουλία με ψήφισμά της μέσα από την εκδήλωση τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στην πολυεθνική  COCA COLA και στον αγώνα τους να μην κλείσει το εργοστάσιο και μεταφερθεί η γραμμή παραγωγής στη Βουλγαρία και καλεί τους φίλους της και δημότες Θερμαϊκού να μποϋκοτάρουν την εταιρία ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ.


Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία ευχαριστεί για την ευγενή προσφορά τους:

  • Το ΗΧΟΡΑΜΑ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΙΚΟ Κιλελέρ 3 Περαία, και προσωπικά τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΛΑΣΗ για τη δωρεάν υπέροχη ηχητική και οπτική κάλυψη της εκδήλωσης
  • Το ΚΑΠΠΑ και τον Πρόεδρό του κ. Αντώνη Μαντζάρη, για τη δωρεάν διάθεση του αμφιθεάτρου του.
  • Τον κ Νικολαΐδη Γιώργο για την επιμέλεια και δημιουργία του βίντεο που προβλήθηκε, με αποσπάσματα από τις δράσεις της Πρωτοβουλίας
  • Το μεζεδοπωλείο "Η σερβιτόρα εξαφανίζεται πίσω από την κουρτίνα" για την προσφορά του Σαββατιάτικου γεύματος
  • Τον κ. Θανάση Παπατόλιο για την ευγενική προσφορά του στην εκτύπωση του 1ου φύλλου της "Ανεξάρτητης".
Και φυσικά τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης δείχνοντας ότι βρίσκονται κοντά της.

Ακτιβιστής
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.