Your Page links

Ad

 
21/3/12

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 29% ΤΟΥ ΟΠΑΠ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ!

Χθες (20/3/2012), ο Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Κ. Μητρόπουλο, στον οποίο έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, σαν να μην μεσολαβεί προεκλογική περίοδος, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ φέτος. Στην επίτευξη του στόχου αυτού θα συμβάλει και ξεπούλημα της κρατικής γης με τον Λουκά Παπαδήμο να ζητά από την διοίκηση του Ταμείου την επίσπευση των διαδικασιών.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θέλοντας να προλάβει τις αντιδράσεις που μπορεί εκδηλωθούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, επισπεύδει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είτε είναι οργανισμοί και επιχειρήσεις είτε είναι εκτάσεις γης. Η κυβέρνηση Παπαδήμου παραχωρεί, κυριολεκτικά πλέον, «γη και ύδωρ», υλοποιώντας τα σχέδια που έχει χαράξει από κοινού με την τρόικα. Αυτό το μέτρο, όπως και όλα τα υπόλοιπα που έχουν εφαρμοστεί, οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην καταστροφή, αφού στερεί από το δημόσιο όχι μόνο έσοδα από τις επιχειρήσεις που ελέγχει, αλλά και κάθε δυνατότητα για ανάπτυξη προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.
 
 Χαρακτηριστικά χθες, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά έκταση του δημοσίου, για την οποία αναζητεί επενδυτές το Ταμείο, καθώς έχουν προηγηθεί οι προσκλήσεις για το Ελληνικό, το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης και την Κασσιόπεια στην Κέρκυρα.
Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί παράταση στις προθεσμίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και το Ελληνικό έως τις 30 Μαρτίου και τις 17 Απριλίου αντίστοιχα. Από το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι και για τα δύο σχέδια έχει εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, τον όμιλο ΔΕΠΑ «γλυκοκοιτάζει» εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η ρωσική Gazprom που έχει εκδηλώσει και επίσημα το ενδιαφέρον. Έντονο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο ΟΠΑΠ, καθώς, ο διαγωνισμός για τη διάθεση του 29% αναμένεται να έχει ξεκινήσει έως τα τέλη Μαρτίου.
Η κυβέρνηση και η τρόικα ανησυχούν ότι οι επερχόμενες εθνικές εκλογές οι οποίες μπορεί να ανακόψουν την ταχύτητα εφαρμογής του ξεπουλήματος. Υπενθυμίζεται ότι στο Μνημόνιο γίνεται λόγος για έσοδα ύψους 14 δισ. ευρώ έως το 2014 από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ στο Ταμείο μιλούν επισήμως για 19 δισ. ευρώ. Ο αρχικός πήχης των 50 δισ. ευρώ διατηρείται, χωρίς, όμως, συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.