Your Page links

Ad

 
9/4/12

"Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα"


Η έκθεση της UNICEF είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική: 439.000 παιδιά Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με το ποσοστό της παιδικής φτώχειας (23%) να είναι λίγο χαμηλότερο από την χειρότερη ως προς αυτό το δείκτη Βουλγαρία, στο σύνολο της ΕΕ. 
Η UNICEF μιλάει και για τα περιστατικά λιποθυμίας των υποσιτισμένων μαθητών. Με την παιδική εργασία να αγγίζει τα 100.000 παιδιά, τους δείκτες παιδικής παραβατικότητας να αυξάνονται κατακόρυφα, και τις επιδόσεις στην εκπαίδευση να επηρεάζονται αρνητικά από την "κρίση" η έκθεση προειδοποιεί ουσιαστικά για μια άλλη, ανθρωπιστική κρίση προ των πυλών.

Και τα ανωτέρω αφορούν στα παιδιά ελληνικών οικογενειών. Οι δείκτες διαβίωσης για τα παιδιά των μεταναστών είναι ακόμα χειρότεροι. Να περιμένουμε πάλι κάποια επίσημη "διάψευση" ότι όλα τα παραπάνω "δεν συνδέονται" με την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα των μνημονίων; 
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.