Your Page links

Ad

 
3/4/12

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...


Του ΣΤΑΘΗ*
 
Σε τίποτα δεν αλλάζουν!
Και με τίποτα δεν αλλάζουν!
Εκτός και αν τους εξαφανίσουμε διά της ψήφου μας.
Οι άνθρωποι είναι σαν τον περονόσπορο - αλλάζει ο περονόσπορος; ούτε οι Πασόκιοι αλλάζουν! Ιδού ο κ. Σαχινίδης! Εψαξε ο άνθρωπος, κοίταξε κάτω απ' το χαλί αναποδογύρισε τα συρτάρια στα ντουλάπια της κουζίνας, αλλά «αρχεία» σχετικά με το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο δεν βρήκε!
Αδραξε αμέσως η γερμανική κυβέρνηση την ευκαιρία και δήλωσε ότι το θέμα των Πολεμικών Αποζημιώσεων έχει λήξει για τη Γερμανία από καιρό.
Ο κ. Σαχινίδης φέρθηκε ακριβώς όπως ο Γιωργάκης, όταν συκοφαντώντας διεθνώς τους Ελληνες για «διαφθορά» και τεμπελιά, σήκωνε το μπαλάκι στις αγορές για να μας καρφώσουν, κερδοσκοπώντας ασύστολα πάνω στην καμπούρα μας, πρώτα αυτές κι ύστερα οι τράπεζες των κρατών-εταίρων υπό την προστασία της Τρόικας.
Δεν αλλάζουν αυτοί οι άνθρωποι, ή, για να εκφραστώ ορθότερα, δεν αλλάζουν αυτοί οι τύποι.
Δίνει συνέντευξη η κυρία Βάσω Παπανδρέου στη Real news, ομιλεί για «εγκλήματα» του Γιωργάκη και αντί προβληματισμού αμέσως ενεργοποιείται ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός των ΜΜΕ της Διαπλοκής, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόβλημα επικεντρώνοντας όχι στην ουσία όσων είπε η Βάσω, αλλά στο κατά πόσον η αντίδραση Γιώργου συνιστά μήνυμα προς Βενιζέλο εν σχέσει με τη μεταξύ τους σχέση (κυρίως περί το ακαταδίωκτο του Γιωργάκη). Για μιαν ακόμα φορά δηλαδή η πολιτική ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας με όρους «ομερτά», «συμμορίας» και «μαφίας».
 Οχι, οι άνθρωποι αυτοί δεν αλλάζουν - συνήθισαν αυτόν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι, δεν ξέρουν άλλο απ' το ψέμα («υπάρχουν τα λεφτά») 
την κωλοτούμπα («αν χρειασθεί να πάρουμε άλλα μέτρα, θα έχω αποτύχει ως Υπουργός», Παπακωνσταντίνου)
τον εκβιασμό («καλύτερα ισχνοί μισθοί, παρά καθόλου μισθοί», Κουτρουμάνης).
Οχι, δεν αλλάζουν.
Ο κ. Βορίδης γαβγίζει (αυτή είναι η σωστή λέξη στην περίπτωσή του) για ιδεολογική -τάχα- κυριαρχία της Αριστεράς και ταυτοχρόνως έχει σπάσει κάθε ρουσφετολογικό ρεκόρ μεταπολιτευτικού παλαιοκομματισμού.
Οσον όμως δεν αλλάζει το πολιτικό προσωπικό του δικομματικού μονοκομματισμού που μας ταλανίζει, άλλο τόσο δεν αλλάζει και το πολιτικό περιβάλλον γύρω του.
Το περιβάλλον των «νταβατζήδων», που τόσον αποτελεσματικά ο δικομματισμός υπηρετεί, θανατώνοντας ταυτοχρόνως την Ελλάδα - το ίδιο περιβάλλον της Διαπλοκής και της Διαφθοράς, που τώρα έχει βάλει τα δυνατά του να φέρει τον κ. Βενιζέλο στον αφρό.
Με προβολή απ' τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι Δυνατοί, με δημοσκοπήσεις, ότι ο Μπενύτο «τσιμπάει» (ώστε να «τσιμπήσουμε» εμείς), ότι αντιστρέφει το κλίμα, ότι (ξανα)αρχίζει!
Ποιος;
Ο άνθρωπος που έβαλε δύο διαφορετικά ΦΠΑ στις μπουγάτσες!
Γίνεται να λέει «αρχίζουμε» ο άνθρωπος που έφερε την Ελλάδα τόσο κοντά στο Finis Graeciae, τόσο κοντά στο τετέλεσται;
«Ναι! γίνεται», απαντάει το προεκλογικό του σύνθημα. Δεν ξέρω αν θα απαντήσει το ίδιο και το Εκλογικό Σώμα σε τέτοιο ποσοστό, ώστε το σύστημα αυτό που υποδούλωσε τη χώρα να συνεχίσει ατάραχο στα ίδια.
Στα ίδια ψέματα, τους ίδιους εκβιασμούς, την ίδια λεηλασία.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, αν στις ελαύνουσες εκλογές (αλήθεια, γιατί δεν έχουν ορισθεί ακόμα;), το Δίδυμο της Συμφοράς ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. εξασφαλίσει μαζί με τις όποιες παραφυάδες του (συν τη αρωγώ χείρα του εκλογικού νόμου) το ικανό ποσοστό εδρών, ώστε να «κυβερνήσει», πάντα εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας, τότε όσα έγιναν έως τώρα, μπροστά σε εκείνα που θα αρχίσουν να γίνονται, όχι απ' τον Ιούνιο, αλλά από την επομένη των εκλογών, θα μοιάζουν με το αθώο αμάρτημα μιας Ουρσουλίνας.
Για τον λαό, για τους εργαζόμενους όλα άλλαξαν επί τα χείρω. Για το πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά δεν άλλαξε τίποτα - στα ίδια, οι ίδιοι! Με τα ίδια χούγια και τα ίδια καμώματα.
Μόνον σε ένα (αριθμός 1) άλλαξαν και οι κυβερνώντες μας! Στον αριθμό των αφεντικών τους
άμα τε και δικών μας δυναστών.
Στους ημεδαπούς Δυνατούς που μας απομυζούσαν προστέθηκαν, θεσμικά πλέον, και οι αλλοδαποί Δυνατότεροι.
«Αυτών τα έργα βλέποντας» να μου το θυμηθείτε, «θα ταραχθεί η φύσις», καθώς ο Ποιητής προείδε και μας προειδοποίησε
φωνή βοώντος όμως εν τη ερήμω - ως συνήθως...
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.