Your Page links

Ad

 
18/5/12

«Μεγαλύτερο κακό θα φέρει μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας» λέει ο Μάρτιν Σούλτς

Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης», υπογράμμισε ο κ. Σούλτς στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk από την Αθήνα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο ενδεχόμενο αυτό, «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες», εκτιμά ο κ. Σουλτς και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώρας «με δισεκατομμύρια ευρώ».

«Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο», προσέθεσε.

Ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε επίσης «όλους όσοι μίλησαν για τη διάλυση της Ευρωζώνης στις χρηματαγορές» και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

Ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010, παραδέχτηκε ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.