Your Page links

Ad

 
22/12/13

Η Πρωτοβουλία Θερμαϊκού έκανε με επιτυχία την γιορτή αλληλεγγύης και την 19η διάθεση χωρίς μεσάζοντες (βίντεο)

Τελικά οι πιέσεις των συνδικάτων και συντεχνιών λαϊκατζήδων και λαχανογοριτών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις των Ν. Επιβατών προς τις οποίες έγιναν οι καταγγελίες του ΟΛΑΘ και του "Μακεδονία" φρόντισαν (ως όφειλαν άλλωστε ;;;) για τους ελέγχους των παραγωγών, όπως αιτούνταν οι καταγγέλλοντες.  
Αλλά και παραβάτες δεν ευρέθησαν (και πως θα μπορούσαν να θεωρηθούν παραβάτες βιοπαλαιστές παραγωγοί) αλλά και η αγορά χωρίς μεσάζοντες λειτούργησε σήμερα στον Μπαξέ του Θερμαϊκού.
Σημαντική προσέλευση και στήριξη καταναλωτών πολιτών προς τον  κινηματικό θεσμό της απευθείας διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες υπήρξε (πάνω από 1600 κάτοικοι υπέγραψαν τη φόρμα υπέρ της διατήρησης της αγοράς χωρίς μεσάζοντες και ενάντια στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κυβέρνησης της διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων) αλλά και η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Ζεστή ρεβυθάδα, ψάρια ψητά, μεζέδες, κρασί και τσίπουρο προσφέρθηκε σε όλους (προσκλήθηκαν ακόμα και τα αστυνομικά όργανα που κατόπιν εντολών μέχρι αργά το μεσημέρι παρόντα παρακολουθούσαν) μουσική έπαιζε, συλλέχτηκαν φάρμακα, διατέθηκαν ρούχα και παιχνίδια και στολίστηκε το δέντρο "ευχών και ύβρεων". 

Δυστυχώς η παρουσία της αστυνομικής δύναμης που από τις 6.30 το πρωί αναπτύχθηκε μπροστά από το χώρο του πάρκου ν. Επιβατών (όπου και η εκδήλωση) παρ' ότι αποθάρρυνε αρκετούς παραγωγούς που αποχώρησαν, όταν καθ' υπερβολή και αυθαίρετα ζητούνταν  μέχρι και βιβλιάριο υγείας από τους παραγωγούς δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει άλλους που καταθέτοντας τα στοιχεία παραγωγού με την βοήθεια μελών της Πρωτοβουλίας αναπτύχθηκαν σε διάταξη πλανόδιας αγοράς σχηματίζοντας τον "δρόμο αλληλεγγύης και αγοράς" γύρω από την πλατεία Επιβατών. 
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες κατοίκων που εισέπραξαν - προς χάριν των λαϊκατζήδων και της "νομιμότητας" - οι αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα δείχνουν πλέον ότι η επίθεση που εξαγγέλθηκε στην σύσκεψη των μεταπρατών εμπόρων λαχανικών του επιμελητηρίου με την δημιουργία του στρατού εθελοντών ρουφιάνων δεν περνάει απέναντι στα κινήματα πολιτών και παραγωγών. Ο εκφοβισμός θα γεννήσει αναπόφευκτα νέες μορφές δράσεων, γιατί θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως η οικονομική δυσπραγία αναγκαστικά οδηγεί στην παράκαμψη μεταπρατών και μεσαζόντων και την εξεύρεση νέων προτάσεων και λύσεων.
Και φυσικά η αντίδραση εδράζεται στο χαμήλωμα των υψηλών τιμών προϊόντων που επιτυγχάνεται στις αγορές χωρίς μεσάζοντες και που δεν "αρέσει" στους εμπόρους που θέλουν να ελέγχουν τις αγορές οπωροκηπευτικών. Τιμές με 40 λεπτά πατάτα Νευροκοπίου, 30 λεπτά πορτοκάλια Άργους, 40 λεπτά κλιμεντίνες, 1,20 φακές, 40 λεπτά κρεμμύδια, 6,50 ευρώ φέτα Γρεβενών κλπ δεν μπορούν να πλησιάσουν οι λαϊκές που έχουν μετατραπεί σε μπουτίκ λαχανικών.

Νέα προβλεπόμενη διάθεση χωρίς μεσάζοντες στον Θερμαϊκό πλέον θα είναι η 12η Ιανουαρίου στην Επανομή, που διοργανώνεται από τον Γ' Γεωργικό Συνεταιρισμό Επανομής και την Κίνηση Πολιτών Επανομής. 






Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού


0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.