Your Page links

Ad

 
9/7/12

Απάντηση σε ανάρτηση σχετικά με την δωρεάν υδροδότηση του λαχανόκηπου

Σαν μέλος της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ” που συμμετείχα εξ αρχής στον σχετικό διάλογο για την παροχή νερού στον “Λαχανόκηπο Αλληλεγγύης” της “Πρωτοβουλίας”, προκαλούμαι να απαντήσω, ως εξής στις ενδιαφέρουσες απόψεις της παρακάτω ανάρτησης ( με τίτλο “Έχεις λαχανόκηπο, ζήτα να μη πληρώνεις νερό ") στο (επίσημο ή ημιεπίσημο ;) blog της Δημοτικής Αρχής “ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΝΕΤ” :

  • Στο κατά πόσο “ξεφεύγει από κάθε λογική” το αίτημα παροχής δωρεάν νερού στον εν λόγω λαχανόκηπο, απαντά η ενέργεια διαφόρων δήμων της χώρας (ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ) , που όχι μόνο το νερό προσφέρουν δωρεάν, αλλά έχουν δαπανήσει πολύ μεγαλύτερα ποσά για τη δημιουργία της υποδομής για τη λειτουργία “κοινών λαχανόκηπων” στους δήμους αυτούς. Το ότι η ενέργειά τους αυτή, όχι μόνον δεν χαρακτηρίζεται “παράλογη” από την κοινή γνώμη, αλλά επαινείται διθυραμβικώς, δείχνει πώς μάλλον η αντίθετη άποψη “ξεφεύγει από κάθε λογική”.
  • Τα “κορόϊδα” στα οποία αναφέρεται το σχόλιο, (προσπαθώντας με ανόητο τρόπο να προκαλέσει την κοινή γνώμη εναντίον της “Πρωτοβουλίας”) προφανώς εννοεί όλους τους κατοίκους του Δήμου που καλούνται να καλύψουν τα εκατομμύρια των οφειλών από νερό που χρωστάνε κάποιοι “ημέτεροι” των πραγμάτων. Αυτά τα “κορόϊδα” προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το παρόν σχόλιο. Νομίζω ότι η επιχειρηματολογία του είναι πολύ ανόητη και ασθενής μπροστά στην πραγματικότητα που προαναφέρθηκε.
  • Σχετικά με τη δήλωση του κ. Λαζαρίδη, δυστυχώς, πάλι, λέγεται η μισή αλήθεια, καθώς η συζήτηση στην οποία αναφέρεται (και είναι έτσι όπως τα λέει) ακολούθησε μία προηγούμενη, κατά την οποία το (προφορικό) αίτημα παροχής δωρεάν νερού έγινε αποδεκτό, για να αλλάξει την επομένη (προφανώς μετά από “εσωτερική διαβούλευση” των δημοτικών αρχόντων). Η δαπάνη, δε, που συζητήθηκε (καί έγινε αποδεκτή) αναφέρονταν σε ποσό των 300-350 Ευρώ, ενώ πρόσφατα το αιτούμενο (από τον Δήμο) ποσό ξεπερνά τα 1000 Ευρώ.
  • Τέλος, σχετικά με την πρόθεση του κ. Λαζαρίδη να ζητήσει τη διακοπή της ύδρευσης στον συγκεκριμένο λαχανόκηπο, θα τον παρακαλούσα να το ξανασκεφθεί, καθώς τα “κανάλια” που τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν για την πανελλήνια προβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας (μέχρι το ΡΩΫΤΕΡΣ έκανε ειδική εκπομπή που προβλήθηκε σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα) δείχνουν μεγαλύτερο ακόμη ενδιαφέρον για ενέργειες εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών, τις οποίες οι δημοσιογράφοι θεωρούν επιθετικές ενέργειες τού κατεστημένου, εναντίον της αμυνόμενης κοινωνίας. Του ένοχου τού εγκλήματος της φτώχειας και μιζέριας,που έχει ενσκύψει στην Ελληνική κοινωνία.
    Θα ήταν κρίμα να διασυρθεί ο Δήμος μας και να καταντήσει περίγελως του πανελληνίου, από άστοχες ενέργειες των αρχόντων του.... Ζητείται επειγόντως λογική και σωφροσύνη !!!
Όθων Ιακωβίδης
 

 
 Έχεις λαχανόκηπο, ζήτα να μη πληρώνεις νερό.
 
Αξιέπαινη η πρωτοβουλία  της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού» να δημιουργήσει έναν δικό της λαχανόκηπο προκειμένου να καλυφτεί μέρος, εμείς λέμε γιατί όχι όλα τα προϊόντα, των βιοποριστικών αναγκών δημοτών. Μέχρι εδώ όλα καλά και αξίζει την στήριξη όλων ων κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού.
 Όμως το αίτημα κάποιων να ζητήσουν με υπόμνημα στο Δήμο και πιο συγκεκριμένα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκο Στεφανίδη, στον Δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, δωρεάν νερό ξεφεύγει από κάθε λογική.
  Δηλαδή ο καθένας μας που έχει ένα αγροτεμάχιο και θέλει να το καλλιεργήσει και να παραχωρεί μέρος της σοδιάς του σε άπορες οικογένειες του δήμου μας θα ζητάει από την δημοτική αρχή να του παραχωρεί δωρεάν νερό.
 Ζήτω τα κορόιδα που πληρώνουν την ΔΕΥΑΘ που έχουν σπίτι με δάνειο και χρωστάνε στις τράπεζες 2 και 3 δόσεις. Ζήτω τα κορόιδα που έχουν ένα λαχανόκηπο και καλλιεργούν προϊόντα και χωρίς να το διατυμπανίζουν, όπως κάνουν κάποιοι σε μόνιμη βάση, προσφέρουν από την σοδιά τους σε άπορες οικογένειες
 Ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης Γιώργος Λαζαρίδης με δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα είπε: « καθώς συμμετείχα στη συζήτηση του αιτήματός σας για παροχή νερού, οφείλω να καταθέσω δημόσια ότι από την αρχή γνωρίζατε - και αποδεχτήκατε πρόθυμα - ότι θα πληρώνατε για την κατανάλωση του νερού. Για άλλη μια φορά, άλλα συμφωνείτε με την διοίκηση του Δήμου και άλλα διατυμπανίζετε δημόσια».
 
Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης στο επόμενο Δ.Σ του Θερμαϊκού θα ζητήσει να διακοπεί η παροχή ύδρευσης στον συγκεκριμένο λαχανόκηπο.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.