Your Page links

Ad

 
1/9/12

Παράνομος για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τη Siemens.



Εντείνονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού δημοσίου με τη Siemens. Ήδη δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, χαρακτηρίζουν...παράνομη τη συμφωνία και επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.



Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Στουρνάρα και έκανε λόγο για «παράβαση του Συντάγματος» και «κάλυψη της ακυρότητας της συμφωνίας με τη Siemens».


Ο κ. Μαριάς είπε συγκεκριμένα ότι ο κ. Στουρνάρας «ζητά, σήμερα, από την ελληνική Βουλή να προχωρήσει, κατά παράβαση του Συντάγματος, στη θέσπιση νόμου με αναδρομική ισχύ, προκειμένου να καλύψει την ακυρότητα της συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού που υπέγραψε με τη Siemens».



Επίσης, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι «αφού προχώρησε στη μεταχρονολογημένη υπογραφή της επονείδιστης και παράνομης συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού με τη Siemens, παραμονές της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο, επανέρχεται τώρα και, με τροπολογία του, ζητά την αλλαγή των αρχικών όρων της εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 324 του Ν. 4072/2012, βάσει του οποίου υπέγραψε τον εν λόγω εξώδικο συμβιβασμό».



Ο κ. Μαριάς αναφέρει ότι ο κ. Στουρνάρας «με την προτεινόμενη τροπολογία επιχειρεί να διορθώσει εκ των υστέρων τις πλημμέλειες της συμφωνίας του εξώδικου συμβιβασμού και απαιτεί η ισχύς και η εκτέλεση της συμφωνίας να αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα μέρη, δηλαδή από 22 Αυγούστου 2012. Πλανάται, όμως, πλάνη οικτρά», καταλήγει στη δήλωσή του.



Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Διαρκές έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του λαού»



Σημειώνεται ότι πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες απέδωσε στον υπουργό Οικονομικών και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για σκάνδαλο και «διαρκές έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού». Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών: «Θέσατε την υπογραφή σας στον επονείδιστο αυτό συμβιβασμό και έτσι προσθέσατε το όνομά σας στον κατάλογο των ενεχομένων στο διαρκές σκάνδαλο της SIEMENS, που αποτελεί ταυτόχρονα διαρκές και διεθνές έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού».



Επίσης, χαρακτήρισε άκυρη και παράνομη την εξουσιοδότηση για υπογραφή του σχεδίου αφού, όπως είπε «προέρχεται από βουλευτές των ενεχομένων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε ότι ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών στον οποίο απευθυνόταν πρωτογενώς η εξουσιοδότηση αυτή κ. Σαχινίδης απέφυγε να βάλει την υπογραφή του.



Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «από τη συμφωνία αυτή προκαλείται ζημία του ελληνικού δημοσίου τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής». Επισήμανε ακόμη ότι «η εξουσιοδότηση που παρείχαν οι βουλευτές των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2012, άρον άρον, παραμονές εκλογών απονομιμοποιήθηκε πλήρως κοινοβουλευτικά και πολιτικά».



Κλείνοντας, η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι στο «ινστιτούτο κατά της διαφθοράς» που πρόκειται να συστήσει η SIEMENS θα μπορούσε να ανακηρυχθεί επίτιμος πρύτανης διά βίου ο κ. Χριστοφοράκος και πρότεινε, αφού σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα ο αρχιτέκτονας αυτής της Συμφωνίας είναι ο κ. Βενιζέλος, ότι θα άρμοζε πραγματικά στις υποτροφίες που θα δώσει η SIEMENS να δοθεί το όνομα του κ. Βενιζέλου τιμητικά.

eklogika.gr
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.