Your Page links

Ad

 
23/10/12

Ενθουσίασε το 1ο Χαριστικό παζάρι στο Θερμαϊκό (βίντεο)

Ήταν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού. Ίσως η καλύτερη δράση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο Θερμαϊκό. Τα μέλη της δούλεψαν συλλογικά και με μεγάλο ενθουσιασμό καταφέρνοντας να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους ώστε να προσφέρουν ότι δεν χρειάζονται αλλά και ότι μπορεί να είναι χρήσιμο στους συμπολίτες τους. Έτσι κατάφεραν με πολύ καλή οργάνωση (ταξινόμηση - ξεδιάλεγμα και παρουσίαση) να διακινήσουν πάρα πολλά ρούχα, υποδήματα, βιβλία, σχολικά, είδη οικιακής χρήσης, παιχνίδια, παιδικές τροφές και βρεφικά γάλατα που βρήκαν νέους ιδιοκτήτες και που έδωσαν ένα κλίμα χαράς και ικανοποίησης σε όλους.


Βέβαια μαζεύτηκαν και τρόφιμα αλλά και φάρμακα. Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και τα φάρμακα, αφού ελεγχθούν, θα παραδοθούν στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου, που θα πρέπει να λειτουργήσει (για να μη μένουν οι αποφάσεις του ΔΣ στα χαρτιά).
Επίσης διατέθηκαν απλόχερα και παραδοσιακοί σπόροι.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά που έγιναν σήμερα στο καφέ ΦΑΛΗΡΟ (που προσφέρθηκε γενναιόδωρα από τους ιδιοκτήτες του κκ Νίκο και Μάνθο Τζανή για την εκδήλωση αλληλεγγύης).

Υπήρχε συλλογική κουζίνα που στηρίχτηκε στην υπέροχη ρεβυθάδα (που μαγειρεύτηκε υπέροχα από μαγείρους φίλους της Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Χρυσακούδη) και συνοδεύτηκε από  λογής - λογής καλούδια και μεζεδάκια  που γεύτηκαν οι εκατοντάδες επισκέπτες και που ήταν προσφορές καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Απασχολήθηκαν τα παιδιά που ήρθαν με δημιουργική απασχόληση από τον κ. Γιώργο Σαλπιγγίδη (face painting) και την κ. Ελένη Ματθαίου (παρασκευή ζυμαρικών). Δύο δραστηριότητες που άρεσαν ιδιαίτερα στους μικρούς φίλους της εκδήλωσης.

Και φυσικά δεν έλειψε η μουσική.  Με μια εκπληκτική κομπανία (Γιώργος Ζαχαρνάς, Άγγελος Ζορζοβίλης και Δημήτρης Ζαγοριανός) με ωραία επιλογή τραγουδιών και με πολύ καλή διάθεση δημιουργήθηκε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα πόστερ που υπήρχαν αναρτημένα και πρόβαλλαν τις δράσεις και την πορεία της Πρωτοβουλίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Αλλά και στα τραπεζάκια που στήθηκαν για ενημέρωση με την διακήρυξη και τους στόχους της και για την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες του προσεχούς Σαββάτου 27 Οκτωβρίου.

Η επιβράβευση της προσπάθειας αυτής και η παρότρυνση των επισκεπτών και φίλων της Πρωτοβουλίας να επαναληφθούν ανάλογες εκδηλώσεις αλληλεγγύης  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα δούμε και το 2ο Χαριστικό παζάρι της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού.

 Ιδιαίτερο λάβαρο ήταν αναρτημένο στο χώρο της εκδήλωσης με τα λογότυπα των χορηγών.
Από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού θερμές ευχαριστίες απευθύνθηκαν προς τους χορηγούς που ήταν:

  1. Καφενείο ΦΑΛΗΡΟ, Ηπείρου & Κουντουριώτου, Περαία (παραλιακός πεζόδρομος)
  2. Σταύρος Λαχανούδης, Αρτοποιείο Ντικόζη, Αμπελοκήπων 35, Περαία
  3. Χρήστος Χριστοδούλου, Φωτοτυπείο, Ρωμανού 25, Περαία
  4. Αρτοποιείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ιωνίας 30Β, Περαία
  5. Αρτοποιείο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,
  6. Αρτοζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ,
  7. Σούπερ Μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ,
  8. Σούπερ Μάρκετ ΑΡΙΣΤΑ, Ν. Επιβάτες
  9. Αρτοζαχαροπλαστεία ΕΣΤΙΑ, Αμπελοκήπων & Ανθέων, Περαία
  10. Πιτσαρία Primus, Νικόλαος Τέρπος, Ν. Επιβάτες
  11. Αρτοποιεία ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ,
  12. Αρτοζαχαροπλαστείο ΓΩΝΙΩΤΑΚΗΣ, Περαία
  13. Εστιατόρια GOODY'S, Περαία
  14. Κάβα ποτών Κότσιρας
  15. Χρήστος Ζαζόπουλος
  16. Ταβέρνα - Καφενείο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ, Περαία
  17. Ζαχαροπλαστεία ΑΛΕΞΟΥΔΑΣ




Φυσικά έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι προβεβλημένοι δημοτικοί άρχοντες και αρχοντίσκοι, που κατά τα άλλα νοιάζονται για τον τόπο αλλά και για τους πολίτες του. Μοναδική εξαίρεση η παρουσία των δημοτικών συμβούλων κκ Βαγγέλη Κουκουρίγκου και Ιωσήφ Μισαλέμη που βρίσκονται κοντά και στηρίζουν τις δράσεις της Πρωτοβουλίας.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.