Your Page links

Ad

 
4/10/12

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού ξεπέρασε την απόπειρα διάσπασης με ενότητα και ενθουσιασμό οργανώνοντας νέες δράσεις αντίστασης κι αλληλεγγύης.

Στη χθεσινή συνέλευση της Πρωτοβουλίας επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική διάθεση και η ομοψυχία των μελών της, που απορρίπτοντας με ομοφωνία την προσπάθεια διεμβόλισής της από φερέλπιδες διασπαστές, επαναβεβαίωσε την συνέχεια του αγώνα της (με την ανάπτυξη δεσμών αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών της) στο κυρίαρχο δίπτυχο στόχων της, αυτών της αντίστασης και αλληλεγγύης. Αποφάσισε τις δύο επόμενες δράσεις της:

1) Το 1ο Χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι για τον Θερμαϊκό που θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου από 10:30 – 17:00 στο καφενείο ΦΑΛΗΡΟ,  Ηπείρου και Κουντουριώτου γωνία, στον παραλιακό πεζόδρομο που ενώνει την Περαία με τον Μπαξέ.

Το «Χαριστικό παζάρι» είναι έκφραση αλληλεγγύης, σε όσους και όσες βρίσκονται σε ανάγκη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είναι μια προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής οικονομικής ζωής και συνάμα μια προσπάθεια αμφισβήτησης και ακύρωσης στην πράξη της έννοιας του καταναλωτισμού, όπως αυτή έχει διογκωθεί και παραμορφωθεί από τα διαφημιστικά πρότυπα της εποχής.

Μπορούμε να προσφέρουμε: Βιβλία, περιοδικά, CD, DVD, επιτραπέζια, διακοσμητικά, αφίσες, αξεσουάρ (τσάντες, φουλάρια, γάντια, ζώνες, καπέλα κλπ.), κοσμήματα (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κλπ.), είδη σπιτιού, εργαλεία, ρούχα και γενικά αντικείμενα τα οποία   δεν χρησιμοποιούμε πια και νομίζουμε ότι μπορούν να χρειάζονται σε κάποιον άλλο.

Παράλληλες δράσεις αλληλεγγύης:
α) Συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες
β) Συγκέντρωση φαρμάκων που θα δοθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Θερμαϊκού
γ) Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

2) Τη νέα διάθεση προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες" που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου.
Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η φόρμα παραγγελίας και η έντυπη φόρμα με τη λίστα των προϊόντων που θα περιλαμβάνει:
Αλεύρι, πατάτες, λάδι, φακές, φασόλια, μέλι, τυρί σε άριστη ποιότητα και πολύ καλές τιμές. Με στόχο πάντα το χτύπημα των μεσαζόντων και των καρτέλ.

Όσον αφορά την εσωτερική μας λειτουργία, αφού διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη και - σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως λόγω άκαιρων, άσκοπων, ακραίων αλλά και ρατσιστικών αναρτήσεων - διαλυτική λειτουργία της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook) της Πρωτοβουλίας, αποφασίστηκε η μετατροπή της  σε κλειστή ομάδα. Γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να υφίσταται η σελίδα θα είναι ανοιχτά τα σχόλια αλλά οι αναρτήσεις θα γίνονται μόνο από τη Συντονιστική και τη Συνέλευση για ανακοινώσεις αποφάσεων, κινητοποιήσεων,ανάδειξης τοπικών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες, γνωστοποίησης των δράσεων της Πρωτοβουλίας.  Οποιοδήποτε μέλος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού μπορεί να ζητήσει την ανάρτηση θέματος μέσω της συνέλευσης ή  αποστολής mail στη Συντονιστική επιτροπή.


Τέλος στη χθεσινή συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία  του 15μελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου Περαίας που έθεσε προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών αλλά και οξυμένα ζητήματα που προκύπτουν από τη διαχρονική αδιαφορία επίλυσής τους από τους αρμόδιους φορείς. Ζητήθηκε η συμπαράσταση της Πρωτοβουλίας στον αγώνα τους που θα ξεκινήσει με μια πρώτη κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
Ομόφωνα η συνέλευση τάχθηκε στο πλευρό τους και καλεί τα μέλη της Πρωτοβουλίας να συμμετάσχουν στην πορεία και στις υπόλοιπες δράσεις που έχουν εξαγγείλει οι μαθητές, που στηρίζονται τόσο από τον αντίστοιχο Σύλλογο Γονέων αλλά και από το Σύλλογο Διδασκόντων.  

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού


0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.