Your Page links

Ad

 
22/1/13

B Πανελλαδική Συνάντηση Πρωτοβουλιών "Χωρίς Μεσάζοντες"


Φίλες και φίλοι
Με αφορμή τη συνημμένη επιστολή των φίλων της «Ευοπίας», σας υπενθυμίζουμε, πως πρέπει να δρομολογηθούν οι εργασίες για τη Β´ Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες». Στην πρώτη μας συνάντηση αποφασίστηκε να συναντηθούμε στις αρχές της Άνοιξης του 2013 και πάλι στην Κατερίνη.
Προτείνεται λοιπόν ως ημερομηνία διεξαγωγής η 23η Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο, δηλαδή το τριήμερο της εθνικής γιορτής, πράγμα που θα διευκολύνει πολλούς να συμμετάσχουν και από μακρινά μέρη της χώρας.
Επίσης, σας παρακαλούμε, όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετάσχετε ως συνδιοργανωτές, να το δηλώσετε στέλνοντας email στη διεύθυνση Tsolakidis@SporTools.de, έτσι ώστε να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτοβουλίες πολιτών και να ακουστούν περισσότερες απόψεις και προτάσεις. Μέχρι στιγμής εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ως συνδιοργανωτές η«Άνωση» Βόλου και οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας.
Σας παρακαλούμε, ως επόμενο βήμα, να απαντήσετε στην επιστολή αυτή, το αργότερο μέχρι την 30ηΙανουαρίου και να μας ενημερώσετε, αν συμφωνείτε με την προτεινόμενη ημερομηνία.
Αμέσως μετά, οι οργανώτριες ομάδες, θα ορίσουν τα θέματα της συνάντησης.
Περιμένω τις απαντήσεις σας
Φιλικά
Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Ηλίας Τσολακίδης

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τους φίλους της «Ευτοπίας» και σας την προωθούμε

Κατ’ αρχή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τις φιλότιμες καθώς και επίπονες προσπάθειες που καταβάλετε ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα της η αισχρή,  χυδαία κερδοσκοπία των μεσαζόντων που χρόνια τώρα απομυζεί -αφομοιώνει το λαό και υπονομεύει με προκλητικό τρόπο την ευημερία και χειραφέτηση του. Αυτή την περίοδο μάλιστα επιδιώκει και την ολοκληρωτική εξαθλίωση του. Εκφράζουμε λοιπόν την αμέριστη συμπαράσταση μας σε κάθε μορφή αντίστασης και πάλης απέναντι σ’ αυτή την αντικοινωνική απάνθρωπη λαίλαπα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε κίνημα της κοινωνίας μας.
 Όσο αφορά τις τελευταίες δράσεις του κινήματος σε Λάρισα – Κατερίνη, θεωρούμε καθήκον μας να επισημάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, βλέποντας ότι πάει να αναπαραχθεί κάτι από το ίδιο ήδη σαπισμένο σύστημα. Μήπως έχει βαλθεί το κίνημα να μεταμορφώσει κάποιους παραγωγούς σε μεγαλέμπορους αντί της προώθησης του αλληλέγγυου συνεργατικού εμπορίου και των αδιαμεσολάβητων διαπροσωπικών σχέσεων; Αναρωτηθείτε.
Είδαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί τα τραγελαφικά που συνέβησαν στη Λάρισα. Κάποιοι να θέλουν να πάρουν τη δουλειά με κάθε μέσον χωρίς ταυτόχρονα να ενδιαφέρονται για τους υπόλοιπους. Ναι, θα μπορούσαν όλοι να πάρουν μέρος στη διάθεση των προϊόντων ισάξια και με δίκαιο τρόπο αντί αυτής της τυφλής διαδικασίας που έλαβε χώρα αφήνοντας ζημιωμένο έτσι τελικά τον ίδιο τον πολίτη. Με το να δίνεται σε έναν και μόνο το δικαίωμα της διάθεσης τότε αυτός χρίζεται αυτόματα μεγαλέμπορος, κάτι που έρχεται σαφώς σε απόλυτη αντιδιαστολή και αντίφαση με το πνεύμα του κινήματος. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία του κινήματος. Γι’ αυτό πρέπει να απομονώσουμε συμφέροντα που δίνουν τροφή στο υπάρχον καθεστώς αδικίας ενώ αυτό καταρρέει. Εάν το κίνημα δεν ριζοσπαστικοποιηθεί και δεν αποβάλλει από τα σπλάχνα του εξουσιαστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες και παράλληλα δεν διευρύνει τους ορίζοντες του, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.
Συνεχίζοντας, θα θέλαμε από σας να ενημερωθεί ο απλός πολίτης για τα προϊόντα που επιλέγει. Πχ. το ελαιόλαδο στα καλογυαλισμένα ράφια των καταστημάτων φτάνει εκεί στην τελική μορφή του και έχοντας υποστεί ραφινάρισμα –για όσους δεν γνωρίζουν το ραφινάρισμα γίνεται με πετρέλαιο. Αντίθετα όλα τα λάδια των συμμετασχόντων ήταν εξαιρετικά. Ο κόσμος θέλει αυτό που παίρνει να είναι ποιοτικό και φθηνό. Τις αγορές με κάποια διακύμανση που ίσως υπάρξει να τις καθορίζετε εσείς μετά από πλατιά έρευνα που θα γίνει για κάθε προϊόν. Έτσι και ο πολίτης θα γευτεί ποιοτικά και σε χαμηλή τιμή προϊόντα, αλλά και ο μόχθος του παραγωγού θα ανταμειφθεί αξιοπρεπώς. Έτσι δεν θα δίνεται χώρος σε κακεντρεχείς παρουσίες που το μόνο μέλημα τους είναι ο πλουτισμός, άρα και η αναπαραγωγή του ήδη υπάρχοντος σαθρού συστήματος. Τις κουτοπονηριές και τις μικρότητες του παρελθόντος το κίνημα οφείλει να τις ξαποστείλει μια για πάντα από τους κόλπους του. Οι υπονομευτές της ελεύθερης συλλογικής βούλησης και δράσης δεν πρέπει να έχουν καμία θέση μέσα στο κίνημα. Με αλληλεγγύη, συνεργασία για το κοινό καλό, με υγιείς αδιαμεσολάβητες σχέσεις, έτσι το κίνημα οφείλει να πορευτεί από δω και μπρος πραγματικά αμεσοδημοκρατικό.
Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσους πιθανώς το ξέχασαν ότι δίχως μεσάζοντες σημαίνει δίχως νταβατζήδες, δίχως λαμόγια, με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη.

Ευτοπία

0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.