Your Page links

Ad

 
12/4/13

Κινητοποιήσεις για τους συλληφθέντες της Ιερισσού - Η ανεξάρτητη Πρωτοβουλία καλεί σε συμμετοχή


Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες αγωνιστές της Ιερισσού, καταγγέλλει τη χουντική μεθοδολογία σύλληψής τους με την παραβίαση του οικογενειακού ασύλου και καλεί τους πολίτες του Θερμαϊκού να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο συμπαράστασης του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση:


Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού καταδικάζει την εισβολή και σύλληψη των πολιτών στην Ιερισσό. Συμπαρίσταται στους φυλακισμένους αγωνιστές και καλεί τους πολίτες του Θερμαϊκού να δείξουν έμπρακτα, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, την καταδίκη μεθόδους που φέρνουν στο μυαλό μας ανάλογες συλλήψεις από το χουντικό καθεστώς της απριλιανής δικτατορίας.

Με την πρακτική αυτή σε αντίθεση με την μαλθακότητα των κρατικών μηχανισμών σε περιπτώσεις διαφυγής οικονομικών εγκληματιών (Χριστοφοράκου, Κυριακίδη κλπ), η κυβέρνηση επιδίδεται σε μία άνευ ορίων τρομοκρατική αστυνομική επίδειξη στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την απροειδοποίητη νυχτερινή εισβολή σε σπίτια κατοίκων, προκαλώντας πανικό και συλλαμβάνοντάς τους.
Η αυθαιρεσία του αστυνομικού κράτους ξεπερνάει τα συνταγματικά όρια, όσο και αν επικαλείται ο Δένδιας το Σύνταγμα.Ο,τι και αν λέει η Ελληνική Αστυνομία ότι είχε εντάλματα σύλληψης, η ώρα και ο τρόπος που επέλεξε να γίνουν οι συλλήψεις θίγει το δημοκρατικό αίσθημα του Ελληνα πολίτη και στέλνει μηνύματα της νοσηρής «φιλοσοφίας» περί επίδειξης πυγμής και δύναμης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
ΟΧΙ στην κυβέρνηση της βίας και καταστολής.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

«Φίλες και φίλοι,

Μετά τη χθεσινή (10/4/2013) πρωτοφανή εισβολή κουκουλοφόρων αστυνομικών, στις 3.00π.μ.,στα σπίτια δύο συναγωνιστών μας στην Ιερισσό και την προκλητικότατη - με σπάσιμο των εισόδων - σύλληψή τους μπροστά στα μάτια ανήλικων παιδιών, απαντούμε ότι όσο και να προσπαθήσουν δεν θα μας τρομοκρατήσουν, δεν θα μας λυγίσουν. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά και σας καλούμε:

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, στις 6μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού.

Την Παρασκευή, στις 9 μ.μ., έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ( δίπλα στα ΚΤΕΛ) για να συμπαρασταθούμε στους προφυλακισμένους συναγωνιστές μας.

Το Σάββατο 13/4/2013, στις 12 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, διαδηλώνουμε απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.

Την Κυριακή 14/4/2013, στις 11 π.μ., συγκεντρωνόμαστε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης απαιτώντας ξανά την απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ».
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.