Your Page links

Ad

 
5/10/14

Υπέροχες οι ΤΡΩΑΔΕΣ χθες στο ΚΑΠΠΑ - Συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων (φωτο)


Σε μια βραδιά παντρέματος του πολιτισμού και της αλληλεγγύης συμμετείχαν χθες στο ΚΑΠΠΑ, εκατοντάδες δημότες του Θερμαϊκού, που έσπευσαν στην πρόσκληση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλία Πολιτών και παρακολούθησαν την υπέροχη θεατρική απόδοση των ΤΡΩΑΔΩΝ από την θεατρική ομάδα του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Ήταν ένα όμορφο συνταίριασμα το χθεσινό, γιατί  προβληματιστήκαμε από τα μεγάλα μηνύματα της αντιπολεμικής τραγωδίας του Ευριπίδη, φρεσκάραμε στην μνήμη μας στοιχεία για τη μοίρα των Τρωαδιτισσών γυναικών αμέσως μετά την πτώση της Τροίας, χαρήκαμε το υπέροχο στήσιμο της παράστασης και την εκπληκτική ερμηνεία των μαθητών - ηθοποιών αλλά και γιατί συγκεντρώθηκε μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας που θα διατεθούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης.


Πριν την παράσταση προβλήθηκε βίντεο με τις δράσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και προηγήθηκε χαιρετισμός από εκπρόσωπο της συλλογικότητας που περιέγραψε με αδρές γραμμές την προσπάθεια που καταβάλλεται στην κατεύθυνση της αντίστασης και της αλληλεγγύης.


Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε ανάλυση των μηνυμάτων του έργου από τον καθηγητή του Αριστοτέλειου κ. Λεωνίδα Μούργκο και την βραδιά έκλεισε η κ. Δεληχρίστου από την Πρωτοβουλία με ευχαριστίες προς τους συντελεστές της παράστασης την σκηνοθέτη - καθηγήτρια κ. Γιώτα Αλεξοπούλου, τον κ. Μίλτο Σπυριδόπουλο, τους μαθητές, τους χορηγούς της εκδήλωσης και πρόσκληση προς του θεατές να παραβρεθούν σήμερα (Κυριακή στις 7 μμ) στο Δημοτικό θέατρο Επανομής στην εκδήλωση ενάντια στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Επανομής από το ΤΑΙΠΕΔ.


Αξιοσημείωτη παρατήρηση για τη χθεσινή βραδιά η πλήρης απουσία των δημοτικών αρχόντων (διοίκησης και αντιπολίτευσης) που προφανώς είχαν  σημαντικότερες υποχρεώσεις. Στην αίθουσα διακρίναμε τον πρώην δήμαρχο γιατρό κ. Γιάννη Αλεξανδρή και τον πρώην γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλη Κουκουρίγκο.














0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.