Your Page links

Ad

 
1/2/12

ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ "ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ" ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΕΛΕΟΣ! ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ;
 
Φαίνεται πως τα πολλαπλά περιστατικά λιποθυμίας παιδιών σε σχολεία της χώρας, τα οποία καταγγέλλουν εδώ και καιρό οι εκπαιδευτικοί, δεν είναι υπερβολές και "λαϊκίστικη προπαγάνδα", όπως διατείνονταν μέχρι πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και στελέχη της συγκυβέρνησης! Το πρόβλημα του υποσιτισμού έχει οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να "αναδιπλωθεί" στο συγκεκριμένο θέμα και να προχωρήσει σε μια ελάχιστη κίνηση - περισσότερο "εντυπώσεων" - για την αντιμετώπιση του.

Έτσι, πιλοτικό πρόγραμμα με μικρογεύματα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε 18 σχολεία της Αττικής (ειδικότερα στις περιοχές του Ταύρου, του Μενιδίου, του Κερατσινίου, των Εξαρχείων, του Ασπρόπυργου, της Πλατείας Βάθη, του Μοσχάτου, της Νίκαιας, της Αυλώνας και των Πατησίων). 
Επιπλέον, σύμφωνα με τη υφυπουργό Ε. Χριστοφιλοπούλου, σύντομα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Επισήμανε δε ότι ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας, μέσω του οποίου η βοήθεια θα δίνεται απευθείας στις οικογένειες «γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό και επικίνδυνο να στιγματίζονται τα παιδιά». Βέβαια, δεν διευκρινίζεται με ποια κριτήρια θα επιλέγονται οι "φτωχότερες" οικογένειες – τη στιγμή που η φτώχεια αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο το σύνολο της κοινωνίας – και κυρίως, ποια διαδικασία θα ακολουθείται για την "πιστοποίηση της ένδειας" των οικογενειών, χωρίς αυτή να είναι εξευτελιστική και αναξιοπρεπής.
Το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι το κόστος των μικρογευμάτων, το οποίο αντιστοιχεί σε 1-2 ευρώ ανά γεύμα, θα επιβαρύνει τα κονδύλια αυτά, τα οποία, όχι μόνο είναι περιορισμένου χρονικού ορίζοντα, αλλά και διατίθενται για συγκεκριμένες δράσεις και στόχους – σίγουρα όχι πάντως για την εφαρμογή συνολικής και μακροπρόθεσμης κοινωνικής πολιτικής.
Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση, αφού πετσοκόβει το οικογενειακό εισόδημα με τις αντισυνταγματικές φορολογίες, τα χαράτσια, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, την πολιτική που εκτινάσσει την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το εξωτερικό χρέος και τους δανειστές, έρχεται με φιλανθρωπίες να προβάλλει δήθεν "κοινωνικό πρόσωπο".
Τα εξευτελιστικά για την αξιοπρέπεια των οικογενειών ημίμετρα δεν μπορούν, σε καμία των περιπτώσεων, να μπαλώσουν το οξύ πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού, με συσσίτια και ελεημοσύνες.

Από το iskra .gr / Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.