Your Page links

Ad

 
30/4/12

Επιτυχία σημείωσε η πολιτική εκδήλωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας στον Μπαξέ

Τελικά τόλμησε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία να οργανώσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση σε χρόνο προεκλογικό και η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών   επικρότησε το εγχείρημά της αυτό. Όταν (οι υποψήφιοι των μνημονιακών ΝΔΣΟΚ και ΣΙΑ) κάνουν συγκεντρώσεις  σε σπίτια, υπόγεια και επικοινωνούν με τους πολίτες μέσα από τα στημένα ΜΜΕ εμείς τολμάμε και κάνουμε  ανοιχτή και ξεκάθαρη πολιτική συζήτηση, τονίστηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας, κατά την προσφώνηση τους προς τον κ. Κώστα Χρυσόγονο,  ομιλητή της χθεσινής βραδιάς.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και με λόγο χωρίς στογγυλεύσεις περιέγραψε  τον απολυταρχικό τρόπο λήψης πολιτικών αποφάσεων (με παράδειγμα το Καστελόριζο και  την προσφυγή στο ΔΝΤ από ΓΑΠ)  στη χώρα και ιδιαίτερα στάθηκε στη λειτουργία των κομμάτων που διακρίνονται, όπως ανέλυσε, για έλλειψη δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας των.


Προέτρεψε το ακροατήριο να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες ελέγχου της δημοκρατίας (που είναι ζητούμενο) και ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές πρέπει να αποφευχθεί το άκυρο και λευκό ψηφοδέλτιο γιατί έχει την ίδια (μη) αξία με την αποχή. Επέκρινε τον άθλιο εκλογικό νόμο με το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ξεκαθάρισε πως ψήφος σε κόμμα που δεν θα συγκεντρώσει το 3% ουσιαστικά επιμερίζεται στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή και ουσιαστικά πηγαίνει χαμένη.
Επέστησε την προσοχή του ακροατηρίου τονίζοντας και περιγράφοντας την έκρυθμη κατάσταση που μετά βεβαιότητας θα προκύψει από ενδεχόμενη πλειοψηφία μνημονιακών κομμάτων  στη Βουλή (με το +50) και την ουσιαστική πλειοψηφία του αντιμνημονιακού κινήματος στο λαό και σε ψήφους.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πολίτες, πολλοί εκ των οποίων συνεχάρηκαν την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για την οργάνωση της συγκέντρωσης.


Πριν από την ομιλία του κ. Χρυσόγονου είχαν προηγηθεί εισηγήσεις από μέλη της Πρωτοβουλίας τόσο για τις δράσεις της κίνησης όσο και για την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα και με επισημάνσεις ότι ο αγώνας για την ανατροπή του καταστροφικού πολιτικού συστήματος προβλέπεται να ξεκινήσει με ιδιαίτερη μαχητικότητα αμέσως μετά την Κυριακή των εκλογών, σε περίπτωση αναντιστοιχίας της βούλησης του λαού με ψευδεπίγραφη πλειοψηφία στη Βουλή.


Στους συμμετέχοντες διενεμήθηκε το δεύτερο φύλλο της "Ανεξάρτητης", του εντύπου της Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού.


Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια των παρισταμένων για τα δύο μουσικά σχήματα που έπαιξαν στην εκδήλωση. Τόσο το νεανικό συγκρότημα "Οξυγόνο", όσο και "Οι μαθητές και καθηγητές εν δράσει"  που άνοιξαν και έκλεισαν τη βραδιά άρεσαν πολύ.



Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού ευχαριστεί τον κ. Αστέριο Παρταλιό για τη δωρεάν ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, τον κ. Αντώνη Παρταλιό για την μουσική επιμέλεια της  εκδήλωσης, το συγκρότημα "Οξυγόνο" τον κ. Αλέκο Τζιόλα και τους "Καθηγητές εν δράσει" για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους και τους φίλους και τα μέλη της που συνέδραμαν οικονομικά για την κάλυψη των εξόδων του στησίματος της εξέδρας της εκδήλωσης.  
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.