Your Page links

Ad

 
4/11/12

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΠΑΚΕΤΟ

Οι τρόικες εξωτερικού κι εσωτερικού φέρνουν προς ψήφιση το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή την πλέον σκληρή εκδοχή αντικοινωνικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργίες και κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα τη 48ωρη γενική απεργία  στις 6 και 7 Νοεμβρίου.


Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 17:00 στο Σύνταγμα. Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 17:00. Και οι δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.
Τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ' επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας».
Σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα (5/11) και Τρίτη (6/11) προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Ηλεκτρικός, Μετρό και Τράμ. Σε 48ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Ως εκ τούτου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012.

Εικοσιτετράωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ.
Για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία και οι οδηγοί ταξί. Τα Ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου. Την Τρίτη στις 10:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των αυτοκινητιστών Ταξί στα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α. και πορεία προς την Βουλή. Στάση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη από τις 10:00 έως τις 13:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα θα είναι και τα πλοία επίσης την Τρίτη (6/11) και Τετάρτη (7/11) καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη γενική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα.
Μεταξύ άλλων 48ωρη απεργία, Τρίτη και Τετάρτη, έχουν ανακοινώσει οι Μηχανικοί, οι Τραπεζοϋπάλληλοι, οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) και οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ταχυδρομεία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι οδοντίατροι.
Στις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις για τις 6 και 7 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν και ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 12.00 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), ενώ θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17.00.
Παράλληλα καλούν σε στάση λειτουργίας τα εμπορικά καταστήματα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.
Εν τω μεταξύ την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.