Your Page links

Ad

 
8/2/13

"Δεν πάνε πουθενά" οι Φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Βίντεο)

Καλησπέρα, σπουδάζω στη σχολή ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο τμήμα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Το αντικείμενο της σχολής μου καταργείται και η σχολή μου συγχωνεύεται με μία άλλη έχοντας διαφορετικό αντικείμενο. Αυτή τη στιγμή ζητάμε την όποια βοήθεια, ώστε να κρατήσουμε το τμήμα μας ανοιχτό. Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. Ευελπιστούμε η προσπάθεια μας να παρακινήσει κι άλλες σχολές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με'μας. Η εκπαίδευση είναι το μέγιστον αγαθό, πόσο μάλλον στις μέρες μας. Ακόμα και η μικρή αναφορά του θέματος θα ήταν πολύ σημαντική στον αγώνα μας.
Με εκτίμηση οι φοιτητές της σχολής Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Σας παρακαλώ αν μπορειτε κοινοποίηστε το.. Είναι άδικο να καταστρέφουν τα όνειρα μας.. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.. Χρειαζόμαστε τη στηριξή σας σε ότι μπορείτε να μας προσφέρετε.. Η σχολη μου Δημοσιες Σχέσεις κ Επικοινωνία αλλάζει αντικείμενο το οποίο δεν εχει καμία συναφεια με το τωρινό μας αντικειμενο.. Είμαστε μια σχολη ενεργή με πολλούς φοιτητές, η οποία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστήμιο κ όχι να χαθεί.. Σας παρακαλω μην το αγνοήσετε..
Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.
Ophelia Shermazanyan

"Δεν πάνε πουθενά" οι Φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Βίντεο)

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν είναι οι φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» καλούνται να αλλάξουν όχι μόνο τόπο αλλά και αντικείμενο σπουδών.

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα δυο τμήματα στο Αργοστόλι, αυτό των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και αυτό της Βιολογικής Γεωργίας.

Αποτέλεσμα της απόφασης, χιλιάδες φοιτητές να πρέπει βίαια να μετακομίσουν σε άλλη πόλη και να πάρουν έναν τίτλο σπουδών τον οποίο δεν επέλεξαν.

Φοιτητές, καθηγητές και κάτοικοι της περιοχής ενωμένοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση της απόφασης και θα κάνουν ότι μπορούν για να τα καταφέρουν, χαρακτηρίζοντας «λάθος» το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, τονίζουν «καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις, ως γνωστικό αντικείμενο, από το χάρτη της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα».
«Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη αφού το syllabus μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων ΔΕΝ περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του δικού μας τμήματος όπως πολιτική επικοινωνία, κοινωνιολογία, δημοσιότητα ΜΜΕ, Δημόσιες Σχέσεις και Ολοκληρωμένες Δημόσιες Σχέσεις, Κοινωνία και ΜΜΕ και άλλα» αναφέρουν.

Οι καθηγητές και ο σύλλογος των φοιτητών παραθέτουν τα επιχειρήματά τους:

Αποδοχή του σχεδίου συνεπάγεται…

• Κατάργηση του διδακτικού αντικειμένου των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
• Κατάργηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων της Σχολής μας.
• Υποβάθμιση του πτυχίου των ήδη αποφοιτησάντων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
• Ανασφάλεια και απογοήτευση για τους φοιτητές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν στο νέο πτυχίο.
• Παράλογη παύση ενός τμήματος με μεγάλη ζήτηση, άριστη υλικοτεχνική υποδομή και ιδιόκτητα κτίρια.
• Ολέθρια μετακίνηση 1.000 φοιτητών (μόνο από το Αργοστόλι) και άλλων 7.000 από άλλα μέρη της Ελλάδας στο Μεσολόγγι, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το Μεσολόγγι αδυνατεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο.
• Πλήρης καταστροφή της οικονομικής ζωής του Αργοστολίου.

Δεδομένα που συνηγορούν στη διατήρηση του τμήματος…
• Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας έχει 220 εισακτέους κάθε χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του (άλλους τόσους και το αντίστοιχο τμήμα της Καστοριάς, που επίσης συγχωνεύεται).
• Έχει το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από όλες τις σχολές του Ιδρύματος, παρότι έχει τους περισσότερους φοιτητές.
• Αν λάβουμε υπόψη μας την πρόταση της 27/12/12 για εσωτερική σύμπτυξη, τα κόστη αυτά θα έπεφταν κατά 40% (τουλάχιστον).
• Το ποσοστό επανεγγραφής στο Τμήμα ΔΣ&Ε είναι της τάξεως του 80% περίπου, αφού από τους 1170 φοιτητές παρακολουθούν περίπου οι 890. Από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.
• Τα τελευταία 2 χρόνια ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά για την αναβάθμιση του Τμήματος (κτηριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός κ.ά.) που σε συνδυασμό με τη φιλότιμη προσπάθεια των τακτικών καθηγητών έχουν καταστήσει το Τμήμα υποδειγματικό.

Να διευκρινιστεί εδώ πως οι ίδιοι είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τη λογική των συγχωνεύσεων, αλλά σε μία κατεύθυνση που δεν εξαφανίζει το γνωστικό αντικείμενο των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, δεν θα βλάπτει την εκπαιδευτική κοινότητα και τον κοινωνικό ιστό του τόπου (Αργοστόλι).

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα…
• Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, που να πάνε να σπουδάσουν; Σε ιδιωτικές σχολές, ή, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού;
• Τα χρήματα που έχει δοθεί για την αναβάθμιση του τμήματος και την ορθή του λειτουργία του τμήματος πάνε χαμένα;
• Γιατί μια τέτοια πρόταση γνωστοποιήθηκε σε περίοδο εξεταστικής και όχι νωρίτερα;
• Γιατί καταστρέφουν το μέλλον μας χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες.
• Γιατί απαιτούν από εμάς να σπουδάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε επιλέξει μέσω πανελληνίων εξετάσεων;
• Με ποια λογική καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα;


Οι φοιτητές του τμήματος δημιούργησαν και ανέβασαν βίντεο στο Youtube με το οποίο γνωστοποιούν το αντικείμενο του αγώνα τους και εκθέτουν τις ανησυχίες τους, ενώ κεντρικό σύνθημά τους και τίτλος του βίντεο είναι «Δεν πάμε πουθενά».
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.