Your Page links

Ad

 
6/12/13

Το κείμενο - υπόμνημα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αλληλεγγύη


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ

Σε μια χρονική περίοδο που έχει εμφανέστατα τα σημάδια μιας πολύ μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης, όπου συνάνθρωποι μας αγωνίζονται  ουσιαστικά για την επιβίωση τους, όταν ακόμη και αυτή η  ίδια  η  ανάλγητη  κυβέρνηση που  από τη μια εξαθλιώνει τους πολίτες  και από την άλλη υποκριτικά  οργανώνει διανομές τροφίμων. Σε αυτές τις ώρες πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίες,  όσο ποτέ, οι δομές  και κινηματικές δράσεις οργάνωσης  και  αντίστασης των τοπικών κοινωνιών. Δράσεις και κινήματα που έχουν στόχο  να σταθούν αλληλέγγυα στους πολίτες, και να κρατήσουν την κοινωνία σε συνοχή. Κινήματα που με τον επιτυχημένο θεσμό Χωρίς Μεσάζοντες  στέλνουν μηνύματα, πως η ακρίβεια και οι τιμές μπορεί και πρέπει να ελεγχθούν. Χαρακτηριστικό το άρθρο του σημερινού "έθνους" που μιλά για αύξηση των τιμών από τον παραγωγό στο ράφι από 150% μέχρι και 200%.
    Στο δήμο μας οργανώθηκαν κινηματικές δράσεις  που ασκώντας αντίσταση στην επιχειρούμενη εξαθλίωση αντέταξαν πολλαπλές δράσεις αλληλεγγύης. Μεταξύ αυτών δημιουργήθηκε και η δραστηριότητα διανομής  προϊόντων χωρίς μεσάζοντες που λειτουργεί  δυο χρόνια τώρα. Την δράση  αυτή  αγκάλιασε ο κόσμος - όπως δείχνει με την τεράστια παρουσία του στο μηνιάτικο ραντεβού μας  - καθιερώνοντάς την ως ένα  γνήσιο λαϊκό θεσμό για το δήμο μας. Μια δράση που έχει τρεις στόχους, που τους προσεγγίζει με επιτυχία:
·        Το χτύπημα των καρτέλ με την πίεση που ασκείται  για την μείωση των τιμών
·        Η άμεση επαφή καταναλωτών και παραγωγών για αγορές ποιοτικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές
·        Η αρωγή και στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων με δωρεάν διάθεση προϊόντων
     Δυστυχώς όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα  δεχόμαστε σαν κίνημα μια πρωτοφανή επίθεση. Επίθεση με συκοφαντίες που έχουν στόχο την απαξίωση του αγνού και αφιλοκερδή αγώνα των  ανθρώπων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας. Επίθεση κατευθυνόμενη, από τα συμφέροντα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που, έντεχνα και εξαντλώντας κάθε επικοινωνιακό όπλο, προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπαλότητες του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες με τους  ιδιοκτήτες επαγγελματίες της περιοχής. Επίθεση που ξεκίνησε με αναφορές στη φοροδιαφυγή και φτάνει μέχρι την κατάληψη δημόσιου χώρου. Επίθεση που σαφώς εντάσσεται σε ένα γενικότερο πολιτικό  σχέδιο που στόχευσε αρχικά στην κατασυκοφάντηση των κοινωνικών ιατρείων και τώρα γενικεύεται με συντονισμένο και καθοδηγούμενο χτύπημα απαξίωσης του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες  σε όλη τη χώρα.
    Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Θερμαϊκού επειδή είχε προβλέψει όλα τα παραπάνω  οργάνωσε τη δράση της με τέτοιο τρόπο ώστε οι παραγωγοί να έχουν τις απαραίτητες άδειες, να έχουν όσοι πρέπει ταμειακές μηχανές και τις απαραίτητες άδειες. Ωστόσο είναι ξεκάθαρα σαφές σε εμάς ότι πρόκειται για μια συλλογική κινηματική δραστηριότητα και σαν τέτοια θα την στηρίξουμε και θα την υπερασπιστούμε, δείχνοντας ότι τρόποι υπάρχουν,  όταν υπάρχει πολιτική θέληση. Αυτό είναι το μήνυμα μας και απευθύνεται σε όλους τους βαθμούς εξουσίας, και κεντρικά και τοπικά .
     Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έπρεπε να πρωτοστατεί, να οργανώνει, να συμπαραστέκεται σε μορφές και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  και κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς τμήμα τοπικών αρχόντων κρίνει διαφορετικά. Αντί να δουν το δάσος κρύβονται πίσω από θάμνους και η γύμνια των επιχειρημάτων τους είναι πασιφανής. Μιλώντας και επικαλούμενοι την πλήρη νομιμότητα μήπως στρέφονται ενάντια στο ρόλο της αυτοδιοίκησης, μήπως στρέφονται  ενάντια στην πλειοψηφία των πολιτών του δήμου, μήπως στρέφονται ενάντια στα χαριστικά παζάρια, μήπως  στρέφονται    ακόμη και ενάντια στα συσσίτια της  εκκλησίας;  Και πως άραγε εξηγούν την επιλεκτική και όψιμη και αποτυχημένη προσπάθειά τους να συνδιοργανώνουν (δυο φορές το μήνα) αγορά παραγωγών;

      Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει σαφή και ξεκάθαρη πολιτική απόφαση στήριξης της συγκεκριμένης δραστηριότητας (διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες), να προσπαθήσει με την ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή παρουσία του να αποτρέψει την οποιαδήποτε προσπάθεια για το σταμάτημα της από όπου και αν προέρχεται.  Θα μας επιτραπεί να θυμίσουμε ότι παρόμοιες αποφάσεις ενάντια σε αποφάσεις και νόμους έχουν ήδη παρθεί και από την αυτοδιοίκηση γενικά και από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για άλλα θέματα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Περαία 5/12/2013
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.