Your Page links

Ad

 
14/3/14

Γολγοθάς με σύλληψη και αυτόφωρο για άνεργο με τρία παιδιά στους Ν. Επιβάτες.

Written By Χρήστος Ιβάνοβιτς on Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 | 14.3.14

Σάββατο στις 11πμ η δικάσιμος για τον Γιώργο
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !!!!
Όταν η ανθρώπινη κακία ξεχειλίζει ......
όταν η ανέχεια και ο ανθρώπινος πόνος δεν γίνεται αντιληπτός ....
όταν η εκδικητικότητα αναγορεύεται σε οδηγό ζωής ....
τότε είναι δυνατόν να συμβούν περιστατικά σαν κι αυτό που αντικρύσαμε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα των Ν. Επιβατών.
Ο Γιώργος (το επίθετο στη διάθεσή μας), άνδρας μεταξύ 30 και 40 ετών. Οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, δύο, τεσσάρων και οκτώ ετών. Μακροχρόνια άνεργος. Προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένειά του με δουλειές του ποδαριού. Αχθοφόρος όπου βρει, προσπαθεί να εμπορευθεί μέλι στην λαϊκή του Μπαξέ, τον διώχνουν όσο γίνεται πιο μακρυά. Χρήματα δύσκολα μπαίνουν στο σπιτικό. Νοικιάζει. Τακτικός στην πληρωμή. Τους 2 τελευταίους μήνες δεν περισσεύει τίποτα. Προέχουν τα παιδιά. Όταν κάποιοι ενεργοί και ευαίσθητοι συνδημότες μας έρχονται σε επαφή με την οικογενειακή κατάσταση του Γιώργου και αρχίζουν να βοηθούν, διαπιστώνουν πως τα παιδιά στερήθηκαν την τροφή τις τελευταίες πέντε μέρες. Σπεύδουν και καλύπτουν εκ των ενόντων με πρωϊνά, γάλατα κλπ. Σπεύδει και το πρόγραμμα ΣΤΟΠ (ενάντια στην πείνα) που ξεκίνησε πριν 2 μήνες στον Θερμαϊκό με την προσφορά φαγητού από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας με την συνεργασία φορέων και συλλόγων της περιοχής και δίνει μια ανάσα στην διατροφή της οικογένειας του Γιώργου.

Το ηλεκτρικό όμως έχει διακοπεί γιατί δεν μπορεί να πληρωθεί.... είναι στο όνομα της ιδιοκτήτριας που κάνει διακοπή της παροχής. Τα μωρά βρίσκονται στο κρύο.... Κάποιοι αλληλέγγυοι παρακάμπτουν την σφραγίδα διακοπής και επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση χωρίς  ο Γιώργος να το γνωρίζει. Ο Γιώργος μάλιστα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον Δήμο για να διακόψει την σύνδεση όταν το αντιλαμβάνεται (φοβάται τις συνέπειες). Δεν πρόλαβε.

Η ιδιοκτήτρια (που έχει να πάρει δύο νοίκια και έχει διακόψει την παροχή) διαπιστώνει την "παράνομη" επανασύνδεση και κάνει επώνυμη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Καλείται η ΔΕΗ που διαπιστώνει την μεγάλη "παρανομία" και ο "Γιάννης Αγιάννης" συλλαμβάνεται κρατείται στα υπόγεια κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος του Μπαξέ και οδηγείται αργά το μεσημέρι με την διαδικασία του αυτόφωρου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη... υποθέτουμε πως θα οριστεί τακτική δικάσιμος και θα αφεθεί ελεύθερος.
Τα παιδιά του τον χρειάζονται. Όπως χρειάζονται και τους αλληλέγγυους και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του Θερμαϊκού. Να σταθούμε δίπλα στον Γιώργο. Δίπλα στον γείτονά μας. Δίπλα και μαζί με την ανθρωπιά. Να αποκρούσουμε και να καταδικάσουμε τον φιλοτομαρισμό και την βαρβαρότητα...... με αγάπη για τον άνθρωπο ... για τον εαυτό μας!!!!!

ακτιβιστής
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.