Your Page links

Ad

 
4/4/15

Αγώνας κατοίκων για να σταματήσει η υποβάθμιση του ΚΥ Μηχανιώνας - Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων (βίντεο)


Συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας της λεωφόρου Θεσσαλονίκης -Μηχανιώνας, μπροστά στο δημαρχείο, έκαναν σήμερα κάτοικοι του Θερμαϊκού, μετά από πρόσκληση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, ζητώντας από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων για να σταματήσει η μνημονιακών συνεπειών υποβάθμιση και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, ώστε αυτό να μπορεί να παρέχει ικανοποιητική πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Παρόντες εκτός από τους - όχι πολλούς είναι αλήθεια - κατοίκους και οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου και Σωκράτης Φάμελλος, που συνδράμουν την προσπάθεια και οι οποίοι κατέθεσαν τις προηγούμενες μέρες ερώτηση προς τον υπουργό υγείας ζητώντας να πληροφορηθούν τι πρόκειται να κάνει για το σταμάτημα της απαξίωσης της μοναδικής δομής πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας. Αρωγοί επίσης και συμπαραστάτες της προσπάθειας οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος και Θοδωρής Ζδούκος, ο αντιδήμαρχος κ. Φεστερίδης αλλά και η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ   Στέλλα Βαλάνη. Παρών και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Θανάσης Συμεωνίδης, όπως και γιατροί του Κ.Υ. αλλά και πολίτες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.
Μετά την συμβολική διαμαρτυρία, οι κάτοικοι συνοδευόμενοι από τους βουλευτές και τους δημοτικούς συμβούλους, μετέβησαν ομαδικά στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, όπου ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, Χρήστος Ιβάνοβιτςεπέδωσε στο δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη υπόμνημα όπου περιγράφεται η οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας, ζητώντας τον να προχωρήσει σε ενέργειες και να ασκήσει πίεση ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ΚΥ με παιδιάτρους αλλά και επισκέπτες γιατρούς που η έλλειψή τους δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην τοπική κοινωνία.
Επίσης ζήτησε την συνδρομή του δήμου ώστε να καλυφθεί - έστω προσωρινά - η καθαριότητα στο ΚΥ, γιατί όπως είπε τις αργίες και τις ημέρες των γιορτών λόγω της μη κάλυψης με καθαρίστρια ελλοχεύει κίνδυνος διάδοσης μολυσματικών ασθενειών στους αρρώστους και στο προσωπικό. 
Όπως είπαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε με τις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, να καλυφθούν τα κενά του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, χωρίς διάθεση να υποσκελιστεί κάποια άλλη πρωτοβάθμια μονάδα υγείας. Μάλιστα θετικά αξιολογείται δήλωσή τους πως "διεκδικούμε τις αλλαγές, είμαστε παρόντες σε κινηματικές δράσεις δείχνοντας το δρόμο στην κυβέρνηση για το που πρέπει να πάει".

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Θ.Ζδούκος, ενδεικτικό της πολιτικής ιατρικής εγκατάλειψης του Θερμαϊκού, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις: Η Περαία, με τους 20.000 κατοίκους της θα μπορούσε μόνη της να διεκδικήσει Κέντρο Υγείας. Από χρόνια καλύπτεται από γιατρό του Κέντρου Υγείας, στερώντας από αυτό μια επιπλέον θέση!

Το υπόμνημα της Πρωτοβουλίας


Το υπόμνημα που επέδωσε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού στον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη και  στάλθηκε επίσης στον διοικητή της 4η ΥΠΕ κ. Στρατή Πλωμαρίτη, αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

«Η δημόσια παροχή υγείας στον Δήμο μας καλύπτεται από την μονάδα του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας και τα περιφερειακά του ιατρεία.
Η τραγική υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας τα τελευταία χρόνια, που σχετίζεται με την υποστελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν είμαστε σίγουροι ότι οφείλεται μόνο στην γενική αποδιοργάνωση εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν ή και σε επιδιώξεις ορισμένων που τους είναι ευνοϊκή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Και για να γίνουμε περισσότερο σαφείς:
Δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει παιδίατρος στο ΚΥ που καλύπτει μια περιοχή 52.000 μόνιμων κατοίκων που πολλαπλασιάζονται τους μήνες του καλοκαιριού λόγω επισκεπτών και τουριστών.
Δεν εξηγείται η αναιμική στελέχωσή του με μόλις 8 γιατρούς ενώ οι οργανικές του θέσεις είναι τριπλάσιες.
Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό να μην υπάρχει γιατρός καρδιολόγος και να μην καλύπτεται το ΚΥ ούτε περιστασιακά με ΩΡΛ, οφθαλμίατρο, ορθοπαιδικό κλπ
Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει γιατρός Ακτινολόγος και Μικροβιολόγος και το μικροβιολογικό εργαστήριο να υπολειτουργεί.
Και τελικά ενώ μας προκαλεί πραγματική έκπληξη η σύσταση επιτροπής υγείας από τον Δήμο που επιδίδεται σε σεμινάρια και διαλέξεις αλλά και σε σποραδικές καλύψεις δωρεάν ιατρικών εξετάσεων (που καλώς γίνονται) δεν παρατηρήσαμε καμιά σοβαρή διεκδίκηση (πέραν ίσως της έκδοσης κάποιου ευκαιριακού ψηφίσματος) της επιτακτικής ανάγκης κάλυψης των κενών ιατρικών θέσεων».



0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.