Your Page links

Ad

 
7/2/12

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Καθόμουν και σκεφτόμουν. Στον δήμο μας έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες αλληλοβοήθειας. Άλλες προϋπήρχαν με διαφορετικές δραστηριότητες και άλλες δημιουργούνται εξ' αιτίας της καταστάσεως. Καλό είναι να υπάρχει το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή μεταξύ μας - από την μία για να να μην αλληλοκαλύπτονται οι δράσεις και αλλού να δημιουργούνται κενά, και από την άλλη για να μπορούμε να συντονιζόμαστε καλύτερα σε θέματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ.

Έπεσε στην αντίληψή μου στο φατσοβιβλίο, ότι η χορωδία Αγγελοχωρίου δημιουργεί ομάδες μαθημάτων και απασχόλησης για παιδιά. Μαθήματα μουσικής, Αγγλικών και δημιουργικής απασχόλησης με ότι υλικά συγκεντρωθούν.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πολύ καλή και χρήσιμη συνεργασία. Να φτιάξουμε με τα παιδιά με διάφορες τεχνικές γλαστρούλες, κασπό, διάφορα δοχεία καλαίσθητα τα οποία στην συνέχεια να τα πάρουν στο μπαλκόνι ή την αυλή τους και να τα φυτέψουμε με καρποφόρα, λαχανικά και βότανα.
Με αυτόν τον τρόπο και τα παιδιά να περάσουν καλά, και να τους δώσουμε χρήσιμες για την ζωή τους πληροφορίες. Μπορούμε να εφαρμόσουμε και κάθετη φύτευση όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος ή θέλουμε να καλύψουμε ή να μονώσουμε κάποιο σημείο. Ακόμα και σε ένα μπαλκόνι φυτεύονται σχεδόν τα πάντα. Εφαρμόζοντας έξυπνους συνδυασμούς ομορφαίνουμε το περιβάλλον μας και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην οικιακή μας οικονομία.
Στο μπαλκόνι μας, αναλόγως με τον προσανατολισμό του, μπορούμε να καλλιεργήσουμε αρκετά εύκολα κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό, διάφορα μυρωδικά και βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι, θρούμπη, δυόσμο, φλισκούνι,φασκόμηλο, δεντρολίβανο, λεβάντα, λουΐζα, ακόμα σαλάτες, αρακά, μπιζέλια, αγγούρια,ντομάτες πιπεριές και πολλά άλλα. Έτσι και το μπαλκόνι μας θα είναι πολύχρωμο αλλά και το τραπέζι μας. Για σκεφτείτε το λίγο. Πέντε κρεμμυδάκια και ένα μαρούλι ίσος και λίγος άνηθος..να μια σαλάτα ολόφρεσκη και δίχως κουβάλημα...ή τρεις χρωματιστές πιπεριές και δυο ντομάτες, λίγος μαϊντανός...να η σάλτσα για τα μακαρόνια, μερικά φύλλα από τα λάχανα, τα κουνουπίδια και τα μπρόκολα και κάνουμε νοστιμότατους λαχανοντολμάδες..αν έχουμε και μια λεμονιά έτοιμη και η ξινή σάλτσα...
...σας άνοιξα την όρεξη;







0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.