Your Page links

Ad

 
10/5/12

Σάββατο και Κυριακή ξεβοτανίζουμε ...από το πρωί....στο χωράφι ρεβυθιού

Μια από τις δράσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, που στοχεύουν στην ανάπτυξη κι ενίσχυση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, είναι η ΑΓΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, που έχει ξεκινήσει σε δύο επί μέρους κατευθύνσεις: την κοινή αγροτοκαλλιέργεια και τους ατομικούς λαχανόκηπους. Η λειτουργία και των δύο οφείλεται βασικά στην παραχώρηση των χωραφιών από φίλους της Πρωτοβουλίας αλλά και στην ενίσχυση του αισθήματος αλληλεγγύης και δημιουργίας σχέσεων συνεργατισμού που είναι στις επιδιώξεις και στοχεύσεις των μελών της κίνησης.

Ως συνέπεια και αποτέλεσμα των παραπάνω αναφορών έχουμε την κοινή καλλιέργεια 9,5 στρεμμάτων ρεβυθιού καθώς και την ύπαρξη 40 περίπου λαχανόκηπων (50 τμ έκαστος) που έχουν διατεθεί σε μέλη και φίλους της Πρωτοβουλίας.
Το Σάββατο 5 Μαΐου, παραμονή των εκλογών, είχαμε ξεβοτάνισμα στον αγρό του ρεβυθιού. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αλλά και παράπλευρων δράσεων της Πρωτοβουλίας (Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Μπαξέ, συμμετοχή στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά) τα ζιζάνια γιγαντώθηκαν ταχύτατα κι επικίνδυνα κατά τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί το πλήρες ξεχορτάριασμα από την ομάδα που επενέβη. Γι' αυτό το ερχόμενο Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα δοθεί η συνέχεια της μάχης για την αποκατάσταση του χωραφιού (ΟΛΟΙ στο χωράφι από πολύ νωρίς το πρωί!!!!). Θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών, στις 7 μμ.


Στο μέτωπο των ατομικών λαχανόκηπων τα νέα σαφώς είναι καλύτερα. Οι σωληνώσεις ύδρευσης στάγδην έγιναν, οι φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν, το χωράφι ασφαλίστηκε με πόρτα και ένας ενθουσιασμός παράλληλα με την κούραση της αγροτικής (μπαξεβάνικης :)) ζωής διακατέχει τους φίλους, που καθημερινά σχεδόν βρίσκονται στο χωράφι της Περαίας.


Για το Σάββατο και την Κυριακή πάντως όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας αναμένεται να δώσουν τη μάχη ενάντια στα ζιζάνια στο χωράφι της Μηχανιώνας (στα ρεβύθια).  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!










0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.