Your Page links

Ad

 
10/10/13

Έναρξη κινηματογραφικής λέσχης από την Πρωτοβουλία

Από αυτό το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού ξεκινά τον πρώτο κύκλο κινηματογραφικών προβολών που θα γίνονται στο Στέκι της Πρωτοβουλίας (Ησιόδου 2 και Ξενίου Διός).
Πρόκειται για προβολές ποιοτικών ταινιών, το πρόγραμμα των οποίων θα επιμελείται η επιτροπή βιντεοπροβολών της κίνησης. Το πλήρες πρόγραμμα του 1ου κύκλου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Η προβολή θα αρχίσει στις 8 μμ. και μπορούν να την παρακολουθήσουν μέλη, φίλοι της Πρωτοβουλίας αλλά και συνδημότες μας. Φυσικά με ελεύθερη είσοδο.


Για φέτος τον χειμώνα ας δούμε μαζί επιλεγμένα φιλμ, ας προβληματιστούμε και ας συζητήσουμε για ιστορικά γεγονότα, ιδέες, κοινωνικά θέματα με αφετηρία δημιουργίες της 7ης τέχνης.


Ως πρώτο φιλμ επιλέξαμε το "Diarios de motocicleta" (Ημερολόγια μοτοσυκλέτας - 2004) του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Walter Salles.

Τα Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας (Diarios de Motocicleta) με σενάριο βασισμένο στο ημερολόγιο του νεαρού Τσε και στο βιβλίο του φίλου του Granado, περιγράφει τις εμπειρίες και αναμνήσεις του Γκεβάρα από το πολύμηνο ταξίδι τους στη Λατινική Αμερική κατά τα νεανικά τους χρόνια (1952). Η ταινία ξεκινάει σαν ένα νεανικό road movie με την θρυλική μοτοσυκλέτα “Ποδερόσα ΙΙ” (ιδιοκτησίας Γκρανάδο) . Δύο φίλοι, ατέλειωτα χιλιόμετρα, χίλιοι δυο τρόποι για να εξασφαλίζουν ένα γεύμα ή ένα μέρος για να περάσουν τη νύχτα, έρωτες που μένουν πίσω... Το ταξίδι όμως αυτό του νεαρού Τσε σημάδεψε και τις μετέπειτα επαναστατικές ιδέες του. Βλέποντας με τα ίδια του τα μάτια την πείνα, τη φτώχεια, τη δυστυχία αλλά και τα αποτελέσματα του ιμπεριαλισμού στις υποανάπτυκτες περιοχές της Λατινικής Αμερικής ο Τσε – φοιτητής ιατρικής τότε – αρχίζει να αποκτά έντονη επαναστατική συνείδηση.
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.