Your Page links

Ad

 
21/1/12

Το άθλιο «μεταμοντέρνο» πραξικόπημα στο ελληνικό «προτεκτοράτο»

Το  εικαστικό της φωτογραφίας  είναι ελαιογραφία του Λευτέρη Κανακάκη με τίτλο "Τα παράσημα" (1973) Συλλογή Β.Γουνελά 
Ο «δοτός» πρωθυπουργός και η αστική καμαρίλα  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
 
Ή πως η εξουσία περνά απευθείας στο χρηματιστικό κεφάλαιο!
 
Κάποτε τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα επιβάλλοντο με το στρατό και τις ερπύστριες, ενώ ομολογούσαν ανοιχτά ότι κατέλυαν το Σύνταγμα και τις όποιες (αστικές) δημοκρατικές ελευθερίες.
Στην εποχή μας οι παλιές κακές συνήθειες του ιμπεριαλισμού και του αστικού κόσμου άλλαξαν, χωρίς κατ' ανάγκη, όμως, να έχουν οριστικά περιθωριοποιηθεί. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεγαλοαστικός κόσμος εγκατέλειψε τις λογικές των πραξικοπημάτων και της ουσιαστικής κατάλυσης της δημοκρατίας.

Κάθε άλλο! 
Απλά σήμερα τα πραξικοπήματα και η ουσιαστική ταφόπλακα στη δημοκρατία μπορεί, επί της κοινωνικής ουσίας, να είναι πολύ χειρότερα και πολύ πιο κατεδαφιστικά, ενώ προσλαμβάνουν άλλη μορφή και χαρακτηριστικά.
Στα σύγχρονα «μεταμοντέρνα» πραξικοπήματα το Σύνταγμα και η δημοκρατία γίνονται κουρελόχαρτο, ενώ την ίδια ώρα, τυπικά και μόνο τυπικά και διεκπεραιωτικά, διατηρούνται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και δίδονται όρκοι πίστης στη Συνταγματική τάξη.
Αυτό γίνεται δύο χρόνια τώρα στη χώρα μας με την μετατροπή της σε «νεοαποικία» της τρόικας με ευθύνη μιας κυβέρνησης, του ΓΑΠ, που δεν είχε καμία λαϊκή εντολή και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να το πράξει!
Η κυβέρνηση του ΓΑΠ, με συνενόχους τους βουλευτές που τα ψήφισαν, ενέκριναν ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ υποδούλωσης και μια Δανειακή Σύμβαση παράδοσης, κατά πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και με καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, ενώ δεν είχαν καμία λαϊκή εντολή ή εξουσιοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ούτε άνοιξαν καν διάλογο επ' αυτών με το λαό, ο οποίος ακόμα βρίσκεται περίπου στο σκοτάδι!
 

Έκτοτε η χώρα, απολύτως εκχωρημένη και παραδομένη, κυβερνάται με ένα οιονεί πραξικόπημα, το οποίο σταθερά κλιμακώνεται με πλήρη περιφρόνηση στη λαϊκή βούληση, που είναι άκρως αντίθετη στις αποτρόπαιες επιλογές κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα!
Ακόμα χειρότερα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΓΑΠ άρχισε να αποσυντίθεται και να πνέει τα λοίσθια, ακολούθησε νέο πολύ πιο ωμό και αδίστακτο πραξικόπημα για να συνεχισθεί η μνημονιακή καταλήστευση της χώρας!
Συγκροτήθηκε άρον-άρον τρικομματική συναινετική συγκυβέρνηση αστικής καμαρίλας, απομακρύνθηκε ο «εκλεγμένος» πρωθυπουργός, έστω και αν είχε διαφορετική εντολή από όσα έπραττε και διορίστηκε στο πρωθυπουργικό αξίωμα ένας δοτός και εγκάθετος «τεχνοκράτης» «ανδρείκελο», βγαλμένος μέσα από τα σπλάχνα του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου.
Ο νέος πρωθυπουργός, παντελώς άγνωστος μέχρι τότε την μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, εγκαταστάθηκε στο πρωθυπουργικό αξίωμα, συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες στα χέρια του, επιλεγμένος αποκλειστικά και κυριολεκτικά από τα διεθνή, ευρωπαϊκά και εγχώρια παράκεντρα της χρηματιστικής και μιντιακής εξουσίας, τα οποία τον επέβαλαν στη Βουλή ως νέο «μεσσία»!
Η αστική καμαρίλα Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ.Καρατζαφέρη δεν είχε καμία εντολή και εξουσιοδότηση για κυβέρνηση μεταξύ τους συνεργασίας, πολύ περισσότερο που οι «διαφορές» τους εμφανίζοντο τάχα ως «μέρα με τη νύχτα».
Πολύ περισσότερο, δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να δώσουν «κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» σε ένα εγκάθετο τεχνοκράτη ως απόλυτο «άρχοντα».
Ο πρωθυπουργός της χώρας, δυστυχώς, συγκεντρώνει, κατά το Σύνταγμα, όλες τις εξουσίες στα χέρια του και είναι αυτός που στην ουσία εκλέγεται από το λαό και όχι από τη Βουλή, από την οποία επιλέγεται μόνο ο άνευ «εξουσιών» Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με αυτό το μεταμοντέρνο πραξικόπημα η δημοκρατία κατελύθη, ο νέος κυρίαρχος πρωθυπουργός κυβερνά με τις χρεοκοπημένες αστικές μαριονέτες και προωθεί το δεύτερο κύμα διάλυσης της χώρας:
Την ιλαροτραγωδία του PSI, την επίσημη πτώχευση του τόπου, το νέο δρακόντειο Μνημόνιο, τη νέα χειρότερη νεοαποικιακή Δανειακή Σύμβαση, την «κινεζοποίηση» μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων και τη γενική εκποίηση της χώρας!
 

Η Ελλάδα έχει πολύ λίγες εξαγωγές, ιδιαίτερα στην ευρωζώνη.
Τα μόνα πλέον που εξάγει εσχάτως είναι τις μνημονιακές κηδεμονίες, τους «δοτούς» πρωθυπουργούς και τα «μεταμοντέρνα» πραξικοπήματα.
Τελευταίο δείγμα ο τεχνοκράτης δοτός και εγκάθετος πρωθυπουργός της Ιταλίας!
Και ες ανώτερα!
 

Εκτός και αν ξανά ο ελληνικός λαός γίνει «γίγαντας» σε τόλμη, πείσμα και αξίες και αποφασίσει να ξανακτίσει επιτέλους μια δημοκρατία και μια νέα πορεία, που θα ξαναδώσουν ελπιδοφόρα μηνύματα στην Ευρώπη και τον κόσμο!
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.