Your Page links

Ad

 
10/4/12

30 τόνοι αλεύρου, πατάτας, μελιού, ελαιολάδου και τυριού πουλήθηκαν χωρίς μεσάζοντες

Αγκαλιάστηκε από τους δημότες Θερμαϊκού η προσπάθεια της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού να παρακάμψει του μεσάζοντες και να φέρει σε άμεση επαφή τους παραγωγούς με τους καταναλωτές. Περισσότεροι από 2.000 συνδημότες μας συμπλήρωσαν φόρμες παραγγελίας και περισσότεροι ακόμη βρέθηκαν στους χώρους διανομής και αγόρασαν φτηνά και καλά τρόφιμα.
Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία έχοντας ως στόχο να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της ( και από κοινού με άλλες συλλογικότητες σε όλη τη χώρα) στο χτύπημα των μεσαζόντων και στην επακόλουθη πτώση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με χαρά διαπιστώνει - έστω κι αν αποτελεί μια αποσπασματική επιχειρηματική πρακτική - ότι η τιμή του πασχαλινού τραπεζιού δείχνει να μειώνεται. Και αυτό σίγουρα οφείλεται στο κίνημα των συλλογικοτήτων και ουδόλως στην πολιτική των ανύπαρκτων υπουργείων της παράνομης κυβέρνησης. Η ενδεχόμενη πιθανότητα να φέρουν πρωτοβουλίες πολιτών αρνιά και κατσίκια παρος πώληση άμεσα από κτηνοτρόφους, οδήγησε στις τιμές των 6 και 6,50 ευρώ το κιλό.
Οι σκοποί λοιπόν της προπασχαλινής εξόρμησης της Πρωτοβουλίας μπορούμε να πούμε ότι στέφτηκαν με επιτυχία.
Περισσότεροι από 30 τόνοι προϊόντων αρίστης ποιότητας διανεμήθηκαν χωρίς μεσάζοντες, σε πολύ καλές τιμές, ενισχύοντας παράλληλα παραγωγούς και συνεταιρισμούς με ζεστό χρήμα (που δεν θα έβλεπαν αν τα προϊόντα διοχετεύοντας στην αγορά με τον συνήθη ως τώρα τρόπο).


Περισσότεροι από 10 τόνοι κίτρινης πατάτας Αρχάγγελου, 12 τόνοι λευκού αλεύρου πολυτελείας (55%), 2 τόνοι μελιού, 7 τόνοι έχτρα παρθένου ελαιόλαδου Μάνης και 2 τόνοι παραδοσιακής φέτας Φλώρινας έγιναν ανάρπαστοι στις τρεις μέρες της διάθεσης.
Και βέβαια με την συνεχή και πολυπληθή και ενθουσιώδη παρουσία των μελών της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας που οργάνωσαν άψογα και  βοήθησαν όλη την επιχείρηση χωρίς να παραλείψουν να κάνουν και την απαραίτητη πολιτική παρέμβαση καταγγέλλοντας στους  πολίτες τους μνημονιακούς "υπηρέτες" της τρόικας και του ΔΝΤ αλλά και καλώντας τους να συμμετέχουν στις ανοιχτές συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας κάθε Τετάρτη στο ΚΑΠΗ των Ν. Επιβατών.


Επόμενη διάθεση προϊόντος θα γίνει την Κυριακή του Θωμά 22 Απριλίου. Θα διανεμηθεί λάδι, το ίδιο ελαιόλαδο από τη Μάνη (Α.Σ. Νεοχώρι Λεύκτρου Μεσσηνίας) το οποίο έγινε ανάρπαστο χθες. Παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά (ΕΔΩ η φόρμα παραγγελίας) αλλά και έντυπα στα γνωστά σημεία παραγγελίας.


Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.