Your Page links

Ad

 
13/4/12

Αντιμνημονική ψήφος και δράση ή ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ;;;

Αισιόδοξα μηνύματα μας έρχονται από παντού για συμπράξεις δυνάμεων που βρίσκονται στην όχθη του αντιμνημονίου. Αφού παρήλθε σημαντικός κρίσιμος χρόνος που οι αντιμνημονιακές δυνάμεις τον σπατάλησαν στην προσπάθεια να αυτοπροσδιοριστούν και να καταλάβουν μια καλή θέση στην εκκίνηση του αγώνα των εκλογών και ξόδεψαν πολύτιμες δυνάμεις στη μάχη χαρακωμάτων με αδελφές κινήσεις και κινήματα, επιτέλους (ποτέ δεν είναι αργά) όλα δείχνουν πως πρυτανεύει η διάθεση και στόχευση του γκρεμίσματος της δυναμικής των μαριονετών του καθεστώτος (ΝΔΣΟΚ και ΣΙΑ).
Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις συμπράξεις που ανακοινώθηκαν ή θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή μέρες, τις οποίες με αδημονία αναμένουμε (και με την ελπίδα να καταλήξουν σε ένα ενιαίο μεγάλο αντιμνημονιακό μπλογκ που θα τρομοκρατήσει ακόμη περισσότερο τη χολέρα).


Αλλά με το σύντομο αυτό σημείωμα θα θέλαμε να καταθέσουμε την απόψη πως το δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ είναι  μερικό και έλασσον  και μέσα στο οποίο χωρούν πολλοί (και ορισμένοι αρκετά όψιμοι).
Το πλήρες και μείζον ερώτημα θα έπρεπε να εστιαστεί στο ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ. Και εδώ με λύπη παρατηρούμε πως υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα. Δυστυχώς δεν ξεπήδησε ένας πολιτικός σχηματισμός που να δίνει διέξοδο στις κύριες προσδοκίες του μεγαλύτερου τμήματος των Ελλήνων πολιτών θέτοντας ως ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Και με την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης να προτείνει την κατάργηση των κομμάτων που παίξανε διαχρονικά το ρόλο του παλιού κοτζαμπάση πατρονάροντας όλους τους θεσμούς ευτελίζοντάς τους και καθιστώντας τους λακέδες του καθεστώτος που αυτά διηύθυναν. Καταργώντας τις αυτοτελείς εξουσίες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, μετατρέποντας τον ανώτατο άρχοντα σε εγγαστρίμυθη κούκλα, ενορχηστρώνοντας τη διαπλοκή με τα παλιά και νέα τζάκια της καθοδηγούμενης ενημέρωσης - προπαγάνδας, τη στρεβλή  επιχειρηματικότητα αλλά και μεγάλο τμήμα της δικαστικής εξουσίας,   δωροδοκώντας και εκπορνεύοντας τους συνδικαλιστές, συνεταιριστές κλπ ΠΕΤΥΧΑΝ η βρώμα και δυσωδία τους να έχει γίνει ο αέρας που απλώθηκε απ' άκρο σε άκρο  σ' όλη τη χώρα και οδήγησαν σε παθητικοποίηση τους Έλληνες.


Άρα μια σοβαρή και ελπιδοφόρα πρόταση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συντριβή του καθεστώτος που θα οδηγεί στην ανάδειξη μιας πλατφόρμας ενός άλλου τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματος. Και αυτό θα έπρεπε να είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου (που δεν αντιληφθήκαμε να υφίσταται ακόμη)  ή ενδεχόμενα των επόμενων που θα ακολουθήσουν και που δεν βλέπουμε να αργούν. 


Ακτιβιστής


0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.