Your Page links

Ad

 
11/5/12

22% ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, 53,8% ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Ανατριχιαστικά είναι τα επιστημονικά στοιχεία για την ανεργία και τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα του μνημονίου. Αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στον Καιάδα ολόκληρη την κοινωνία, επιδιώκουν να συνεχίσουν τα κόμματα των μνημονίων με τα πρόθυμα "δεκανίκια" τους; Οι επιστήμονες συνδέουν άμεσα την ανεργία, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με την εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε ουσιοεξάρτηση, που επίσης εξαπλώνεται, καθώς και σε αυτοκτονίες.


Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% σημειώθηκε στην Ελλάδα τη διετία 2009-2011, όπως επεσήμαναν επιστήμονες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 38ο Πανελλήνιο ετήσιο Ιατρικό Συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα (16- 19 Μαΐου)

Η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» Ελευθέριο Λύκουρα.

Επίσης, ο φόβος, η ανασφάλεια κι η αβεβαιότητα για το μέλλον, ως ψυχολογικές επιπτώσεις που συνδέονται με οικονομικές παραμέτρους, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Ένα άλλο φαινόμενο που καταγράφεται είναι η εξάπλωση των εξαρτήσεων. Οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν επιδείνωση του προβλήματος και όπως είπε η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη είναι και αυτό άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση.

Εξάλλου, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν με αριθμούς την τραγωδία που ζουν, κυρίως οι νέοι στην Ελλάδα.

Στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο - εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.

Οι άνεργοι τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 1.070.724 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.358.785 άτοµα. Σύμφωνα με τα μη εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, ο αριθμός των ανέρχων εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 1,110 εκατομμύρια άτομα.

Παρασκευή 11 ΜαΪου 2012

0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.