Your Page links

Ad

 
25/3/15

Πρόσκληση σε συλλόγους και συλλογικότητες σεκοινή δράση για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας

Αγαπητοί συμπολίτες μας, εκπρόσωποι φορέων, ενεργοί πολίτες,

Σας καλούμε σε σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης της Παρασκευής 3 Απριλίου στις 11 πμ έξω από το Δημαρχείο Θερμαϊκού, στην Περαία, για να σταματήσουμε  την περαιτέρω υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας.
Η σύσκεψη φορέων και ενεργών πολιτών θα γίνει την Τετάρτη 1/3 στις 7 μμ στα γραφεία της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, Ησιόδου 2 & Ξενίου Διός στην Περαία.

Δυο λόγια για την κατάσταση που επιβάλλει την παρουσία σας στην σύσκεψη:

Ως Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού λάβαμε την πρωτοβουλία αντίστασης στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της μοναδικής κρατικής κοινωνικής δομής υγείας του Δήμου μας.
Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια παρατηρούμε την μεθοδευμένη υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΚΥ που άμεση επίπτωση έχει στην προσφερόμενη δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη προς τους κατοίκους της περιοχής μας.
Η υποστελέχωση κύρια αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις υπηρεσίες υποστήριξης όπως το προσωπικό καθαριότητας.
Έχει πλέον φτάσει στο σημείο να μην υπάρχει ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ (με 4 κενές θέσεις), να μην υφίσταται κάλυψη (έστω ως επισκέπτη) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ, ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ, ΩΡΛ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ και άλλων ειδικοτήτων.
Επίσης σημαντική είναι η ελλειμματική (αποσπασματική - περιοδική) καθαριότητα των χώρων του ΚΥ, αφού δεν υπάρχει προσωπικό και οι ανάγκες καλύπτονται με 4ωρη απασχόληση (εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών) από μεταφερόμενο προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου από το νοσοκομείο Αγίου Παύλου.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα προσφυγής σε ιδιώτες γιατρούς (με το αντίστοιχο τίμημα, αφού δεν υπάρχουν Παιδίατροι ούτε συμβεβλημμένοι στο ΠΕΔΥ) τόσο για περιπτώσεις ασθενειών αλλά και για τις απαραίτητες κάθε 2 χρόνια βεβαιώσεις υγείας των μαθητών έχουν σοβαρό αντίκτυπο στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των οικογενειών του Δήμου μας.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση από την άμεση πίεση προς τους υπευθύνους ώστε να δώσουν ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού την Παρασκευή 3 Απριλίου, ως πρώτη αντίδραση αφύπνισης και αγώνα με στόχο την άμεση κάλυψη των βασικών ιατρικών κενών στο ΚΥ και ιδιαίτερα της απαραίτητης και αναγκαίας κάλυψης των θέσεων Παιδιάτρων, Μικροβιολόγου, Ακτινολόγου αλλά και παρουσίας Καρδιολόγου, ΩΡΛ, Ορθοπαιδικού, θα προχωρήσει σε συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας της λεωφόρου Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δημαρχείου.
Παράλληλα θα επιδοθεί υπόμνημα στην 4η ΥΠΕ απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας αλλά και στον Δήμαρχο Θερμαϊκού καλώντας τον να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την δημοσιοποίηση και επίλυση του προβλήματος. 

Σας καλούμε ως εκπροσώπους των πολιτιστικών,   αθλητικών, συλλόγων γονέων του Δήμου, τις συλλογικότητες κατοίκων αλλά και τους μεμονωμένους ενεργούς πολίτες  να σταθούμε  αντιμέτωποι με τον εφησυχασμό και την απάθεια. Να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες δωρεά και δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης  για τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4, στις 7 μμ, στη σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Πρωτοβουλίας και
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 11 το πρωί, στην μεγάλη κινητοποίηση μπροστά στο δημαρχείο με ολιγόλεπτη συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας της λεωφόρου Θεσσαλονίκης.

Φιλικά

η ΣΕ της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού
0 σχόλια

Leave a Reply

Αλλαγή τηλεφώνου

Για λόγους ανωτέρας βίας έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα στο οποία θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Τα νέα τηλέφωνα είναι: 6931720483 και 6936904853

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά θεωρείστε ότι ήταν αναπόφευκτη αυτή η δυσλειτουργία.

Υπογράψτε ΕΔΩ!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.